• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posebna uloga za princa Džordža na krunisanju: Ukazana mu je velika čast

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako je ovo ceremonijalna uloga, princ Džordž će imati važan posao - osiguravaće da se kralj Čarls ne spotakne o svoju dugačku odoru dok hoda niz prolaz u Vestminsterskoj katedrali

  • 0
Princ Džordž Foto: Tanjug/AP

Danas je krunisanje kralja Čarlsa III, a njegov unuk, princ Džordž ima posebnu ulogu. On ima samo devet godina, a krunisanje njegovog dede Čarlsa III biće njegov uvod u zvanične porodične obaveze.

Princ Džordž će imati ključnu ulogu kao "page of Honor" za kralja, postajući najmlađi budući kralj koji će igrati zvaničnu ulogu na krunisanju.

Iako je ovo ceremonijalna uloga, princ Džordž će imati važan posao - osiguravaće da se kralj Čarls ne spotakne o svoju dugačku odoru dok hoda niz prolaz u Vestminsterskoj katedrali, piše "Telegraph".

Princ Džordž će biti najmlađi od njih četvoro kojima je dodeljena ova uloga. Ostala trojica - lord Oliver Čolmondeli (13), Nikolas Barkli (13) i Ralf Tolemač (12) su deca i unuci Čarlsovih prijatelja.

Nosiće grimizne kapute sa zlatnim ukrasima, beli satenski prsluk, bele pantalone, bele rukavice, čipkanu kravatu i pernatu trougaonu kapu. Takođe će svako nositi mali mač da zaštiti kralja.

Kraljica supruga je odlučila da za svoje "page of Honor" postavi svoja tri unuka - blizance Gasa i Luisa Lopesa (13) i Fredija Parkera Boulsa (13), kao i malog rođaka Artura Eliota (10).

Osmogodišnja princeza Šarlot i petogodišnji princ Luis trebalo bi da se pojave u povorci kralja i kraljice iz Vestminsterske katedrale.

A mogli bi se pojaviti i na balkonu Bakingemske palate sa svojim roditeljima, braćom i sestrama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica