• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Megan i Hari slave petu godišnjicu braka i nešto više od tri godine otkako žive samostalno

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon venčanja dobili su titulu vojvode i vojvotkinje od Saseksa

  • 0
Prince Harry, Meghan Markle, princ Hari, Megan Markl Foto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

Veza princa Harija i Megan Markl bila je na svetskom radaru od kada su 2016. godine izašle vesti da se zabavljaju.

Par se upoznao preko zajedničkih prijatelja tog jula. Godinu dana nakon njihovog prvog susreta, Megan Markl je u javnosti ozvaničila njihovu vezu.

- Mi smo par. Zaljubljeni smo - rekla je tada za "Vanity Fair".

- Sigurna sam da će doći vreme kada ćemo morati da izađemo i predstavimo se i imamo priče da ispričamo, ali nadam se da će ljudi razumeti da je ovo naše vreme. Ovo je samo za nas. To je deo onoga što ga čini tako posebnim, da je samo naše. Ali mi smo srećni. Lično, obažavam sjajne ljubavne priče.

Hari i Megan objavili su veridbu u novembru 2017. Nakon što su se venčali 19. maja 2018. u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru u Engleskoj, kraljica Elizabeta II im je dala dodatnu titulu vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Prvi zvanični venčani portreti Harija i Megan, koje je snimio fotograf Aleksi Lubomirski, objavljeni su 21. maja, dva dana nakon što su se venčali.

- Vojvoda i vojvotkinja žele da se zahvale svima koji su učestvovali u proslavi njihovog venčanja. Osećaju se tako srećnim što su mogli da podele svoj dan sa svima koji su se okupili u Vindzoru i onima koji su gledali na televiziji širom Ujedinjenog Kraljevstva, Komonvelta i širom sveta - navodi se u saopštenju Kensingtonske palate.

Par je dočekao svog sina Arčija sledeće godine u maju.

Hari i Megan su u februaru 2021. objavili da očekuju svoje drugo zajedničko dete. Srećne vesti stigle su nakon teškog iskustva, nakon što je Megan doživela pobačaj u julu 2020. U junu 2021. godine ona je rodila ćerku Lilibet.

Hari i Megan najavili su povlačenje kao stariji članovi kraljevske porodice u januaru 2020. sa planovima da rade na tome da postanu finansijski nezavisni. Oni su napustili rodnu Veliku Britaniju i otišli ​​u Kaliforniju u martu 2020.

Više od godinu dana nakon njihovog šokantnog odlaska, Bakingemska palata je u februaru 2021. potvrdila da je dvojac obavestio kraljicu Elizabetu II da će njihova odluka da se povuku kao radni članovi kraljevske porodice biti trajna.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Cela Velika Britanija slavi: Stigla kraljevska beba

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica