• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otac se našalio na ispad besa svog deteta, društvene mreže izgorele: "Ovo je zlostavljanje!"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako postupci dece izazovu rekcije u svetu interneta

  • 3
tantrum, bes, dete, plače, plač, ljuti se, ljutnja

Foto: Shutterstock

Deca su duhovita, zanimljiva, radoznala, euforična bića koja ponekad umeju da vas dovedu do ludila.

Dečji ispadi besa su česti, a manifestuju se negodovanjem, plakanjem, vrištanjem, "bacanjem po podu" ...

Roditeljska reakcija na ovakvo ponašanje varira - neki se brane ćutanjem, neki sprovode vaspitne mere, a neki se prosto našale na sopstveni račun.

Jedna majka je na svom "Tiktok" nalogu objavila video-klip devojčice koja odbija da hoda i nepomično leži ispred kola, te je tata podiže "poput kese", držeći je samo za jaknu, dok su mu u drugoj ruci kese sa namirnicama. 

Kontroverzni klip je izazvao hiljade komentara kada je podeljen na "Instagram" profilu, među kojima je bilo onih koji su hvalili oca za "sjajan trik".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BUSINESS | ENTREPRENEUR (@incomenotebook)

Međutim, internet je surovo mesto, na kome je nemoguće izbeći negativnu kritiku.

"Čini se da je ovo kod njih stalni slučaj", "kakav nedostatak nežnosti", "dete treba da se poštuje", "kakva razmaženost, nemojte da imate više dece!, " ne mogu da verujem šta gledam, ovo je zlostavljanje"!

A roditelji su se oglasili sledećom porukom:

- Vi koji pišete ove negativne kritike, verovatno nemate sopstvenu decu, pa ne shvatate bezopasnost. Ona je sigurna i voljena - prenosi "Nypost".

A šta vi mislite? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditelj odgovara za svoje propuštene radnje a ne za ponašanje deteta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • XYZ

    24. maj 2023. | 15:36

    Dete ga je izmanipulisalo da ipak ne mora da hoda već da bude nošeno. A on se snašao i ništa nije loše uradio, samo je način smešan ali ne i bezosećajan. Ko ima takvu decu, male manipulatire i ucenjivače, sigurno u tome ne vidi ništa loše. Pa nije ga ni grdio ni tukao. Našao je zanimljivo rešenje. Imam dvoje dece, sad su to već odrasle osobe, a nikada nisam doživela da se bacakaju ili teraju inat. A pogotovu izlive besa ili dranje. Ne kažem da su bili mirni ko bubice i da nisu bili nestašni, ali granice ponašanja su se znale, ko treba da bude dominantan a ko poslušan. Savetujem roditeljima da u najranijem detinjstvu deteta ne budu previše popustljivi, jer kasnije neće imati nikakvo poštovanje ili poslušnost. Volite ih i to pokazujte svaki dan kad god ste sa njima. Grlite ih i ljubite, mazite i pričajte i kada su budni, ali i kada spavaju. Oni će to sigurno osetiti i vratiti vam svojom čistom i iskrenom ljubavi. Iskustvo mi to govori a ne knjige, analize psihologa, saveti nazovi stručnjaka ( kojih je sve više) već posvećenost i ljubav prema životima koje smo stvorili. Šalite se i smejte što više, imaćete zdravu i odgovornu decu. Znanje im pružite a ne zahtevajte. Učite ih životu a ne zahtevajte da ispunjavaju vaše ambicije. Osluškujte njihove želje i mogućnosti i usmeravajte ih u tom pravcu, bez pritiska i ucena. Biće vam veoma zahvalni i bazgranično će vas voleti i poštovati.

    Podelite komentar

  • sasa

    24. maj 2023. | 14:53

    odlicno je uradio , da je u kuci onda ignorisanje. dete pokusava da na razne nacine dodje do toga da postavlja svoja pravila. ako dozvolis a normalna si osoba dete ti nece biti normalno.

    Podelite komentar

  • 534

    24. maj 2023. | 14:40

    Klip je star nekoliko godina.

    Podelite komentar