• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pomoću DNK testa posle 12 godina saznala da nije rodila dete sa svojim suprugom: Otac je bio neko drugi

Vreme čitanja: oko 3 min.

Donin i Venerom život se promenio u samo jednom danu

  • 0

Dona Džonson (47) iz Amerike i njen suprug Vener 2007. godine su odlučili da odu na veštačku oplodnju i godinu dana kasnije dobili su sina Tima.

Njih dvoje su se venčali 2003. godine i dobili sina Vanera Mlađeg, koji sada ima 18 godina. Jedva su čekali da dobiju još jedno dete, ali je Donin suprug imao stomačne probleme i operacija je prouzrokovala štetu zbog koje drugo dete nisu mogli da dobiju prirodnim putem.

- Kada se naš sin Tim rodio u avgustu 2008, delovalo je kao čudo. Kao i mnoga braća i sestre, Vener i Tim su bili potpuno drugačiji. Vaner Mlađi imao je očeve plave oči i svetlu kosu, dok je Tim imao tamnu kosu i bio je sportski građen - kaže Dona.

Jednog dana kada su deca porasla, iz zabave su odlučili da urade DNK test kako bi saznali više o svom nasleđu. Šest nedelja kasnije, u avgustu 2019, dobili su rezultate koji su ih šokirali.

Rezultati su pokazali da je njen suprug Vaner otac njihovog najstarijeg sina, dok je otac najmlađeg bio nepoznat.

Očajnički su pokušavali da shvate šta se dešava i kako je to moguće, da bi se uverili da je sigurno došlo do zabune na klinici gde su imali veštačku oplodnju.

Kontaktirali su advokata koji ih je uverio da će ostati Timovi zakoniti roditelji, što je bilo veliko olakšanje. Uz pomoć savetnika, odlučili su da Timu, koji je tada imao 12 godina, kažu istinu, misleći da bi bilo gore ako sazna kad poraste.

U oktobru 2020. Vaner je odveo Tima na sladoled i objasnio mu situaciju.

- Kada su se vratili, zagrlila sam našeg sina, govoreći mu koliko ga volimo. Bio je veoma tih i rekao je da i on nas voli - kaže Dona.

Nekoliko nedelja kasnije, Tim je rekao da želi da pronađu njegovog biološkog oca. Dona i njen suprug su uvažili njegovu molbu, te su pomoću DNK testa pronašli ženu za koju su mislili da je Timova biološka tetka.

Više istraživanja dovelo ih je do njenog brata, čoveka po imenu Devin Meknil, koji je živeo u Koloradu. Videli su da je oženjen i da ima decu. Pronašli su Devinov broj i znali su da će im ovaj poziv promeniti živote.

Tim je pozvao Devina i zamolio ga da odu i urade DNK tekst.

- Shvatili smo da smo istog dana, pre 14 godina, bili u istoj klinici za vantelesnu oplodnju. Otišla sam na vađenje jajne ćelije, a Keli je otišla na implantaciju embriona svom najstarijem sinu Talonu. DNK testovi su potvrdili da je Devin bio i Timov otac kao i Talonov - objašnjava ona.

Sin i otac upoznali su se u junu 2021. godine.

- Grliti stranca s kojim sam napravila dete je nadrealno, ali deo moje anksioznosti je nestao kada su deca počela da se igraju - priznaje Dona.

Kada je Tim otišao da postavi Devinu pitanja koja je pripremio, Dona je videla da se dobro slažu i konačno je uspela da se opusti. Videla je mnogo sličnosti u njihovim manirima i interesovanjima. Nekoliko sati kasnije, Vaner je pitao Tima da li želi fotografiju sa Devinom, a Tim je odgovorio da bi voleo fotografiju i sa Devinom i sa Venerom.

- Skoro sam zaplakala u tom trenutku. Ako je on mogao da se nosi sa tim briljantno, mogu i ja. Moja porodica je jača nego ikad, a sada to uključuje i Džonsonove - zaključije je Dona, a prenosi "TheSun".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica