• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slagala je ćerku i od tada je poslušnost deteta mnogo bolja: Mnoge mame su onda podelile svoja iskustva

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li su ovo "bele laži"

  • 0

Tatum je mama koja na društvenim mrežama često objavljuje kako izgleda svet iz očiju roditelja i sa čime se susreće.

Često govori o temama "kršenja" stereotipima u svetu roditeljstva, kao i o razlikama u vaspitavanju deteta u vreme kada je ona bila mala i kako to primenjuje na ćerkicu.

Video na njenom "TikTok"profilu @cactustate , koji je pokupio mnoge simpatije i na kome dobija simpatične odgovore i iskustva pratioca, broji više od dva miliona pregleda.

Naime, video počinje imitacijom majki u njenoj okolini koje govore kako "nikada ne bi mogle da lažu svoje dete i kako to nije u redu. Na to se Tatum nadovezala govoreći kako ona svakodnevno slaže ponešto.

- Mislim da su male laži odlično sredstvo. Ne govorim o krupnim stvarima, već o "belim lažima", koje su odlične da se stvori neka navika i disciplina - obrazlaže "TikTok" mama.

Zatim je krenula da nabraja šta govori detetu, kako bi bila poslušnija, smatrajući da će te laži kad-tad ispariti i da će ostati samo navika.

- Ćerki stalno govorim da, ako ne poseče nokte, onda će joj izrasti kandže, pretvoriće se u orla i odleteće. Od tad, noktiće sečemo redovno. Zatim joj govorim da, ako ne pere zube redovno, mali goblini će se uvući u njena usta i "posadiće" bakterije. Još jedna stvar, ako ne legne na vreme da spava, ušunjaće se čudovište u njenu sobi lizaće joj prstiće. Ne želi to, tako da već u pola 10 uveče spava čvrstim snom - navela je Tatum.

@cactustate Lying for them not to them #funfacts#parentingishard#lol#momlife#toddlersoftiktok #nightmonsters#funnyvideos#welcometomytedtalk #777#cactustate ♬ original sound - Tatum my dude

Ove laži su privukle pažnju drugih mama i slatko su se našalile u komentarima, deleći svoje izmišljene priče koje na jedan zanimljiv način uče decu dobrim navikama.

- Mom sinu često govorim da, ako otkopča pojas u autu, policija će odmah dobiti obaveštenje i uhapsiti ga - našalila se jedna mama u komentarima.

Da li su ove "bele laži" zaista delotvorne ili će "ostaviti trag", Tatum ne zna, ali je rekla da je spremna da nosi "krivicu" kao loša mama, ako ikada bude ovo uticalo na njeno dete. Smatra da su ovo sitne laži, ali isključivo za njeno dobro.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mirjana Kovač: Majčino mleko nije samo hrana, već i emocija

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica