• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mama otkrila kako uspeva da ubedi decu da jedu: Lakše je nego što mislite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tvrdi da trik radi svaki put

  • 1
vrtić deca ishraha rucak jede dete Foto: Shutterstock

Ubeđivanje deteta da jede u vreme doručka, ručka i večere često ume da bude “nemoguća misija” za mnoge roditelje. Deca, pogotovo dvogodišnjaci koji kontriraju svemu što čuju od roditelja, uvek iznalaze načine da izbegnu obrok.

Ali, jedna mama je uspela da pronađe način da zainteresuje svoju decu da jedu, i to bez moljakanja, povišenih tonova i dečjih suza.

Kejtlin Hiler je majka dvogodišnjih blizanaca Oskara i Bruksa. Kao i većina majki, i ona je imala problem da natera svoju decu da pojedu večernji obrok, piše "The Sun".

A onda se dosetila kako bi mogla da ih ubedi da večeraju, i to bez moljakanja i mučnih scena kakve su uobičajene u gotovo svim porodicama.

Njen metod je veoma jednostavan - ona prevari svoje sinove da će večerati bez njih.

Kejtlin sedne u trpezariju, ispred sebe stavi tanjir sa hranom i počne da jede. Kad to vide, njeni sinovi postanu zainteresovani i - gladni.

Kad joj priđu i zatraže da probaju hranu, ona im odobri, ali uz napomenu da će im dati “samo jedan zalogaj”. Deci to postaje interesantno, pa počnu da je ubeđuju da im da još jedan, pa još jedan…

dete ljuto dete porodica roditeljstvo Foto: Shutterstock

Na kraju, mama “popušta” i stavlja im hranu na posebne tanjire. Mališani tad prihvataju da večeraju, iako su samo desetak minuta pre toga kategorički odbijali da jedu.

Kejtlin je ovaj trik podelila na društvenim mrežama i mnogi roditelji su potvrdili da trik nepogrešivo "pali" svaki put.

- Moje dete je odbijalo da večera, pa sam stavila hranu na tanjir i pre nego što ću otići na sprat zamolila dete da mi ne dira obrok. Šta mislite da je uradilo? Pojelo je, naravno, do poslednje mrvice - napisala je jedna žena.

- Radim to svaki put sa svojim blizancima i trik uvek "upali" - prokomentarisala je druga.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Za svaki zalogaj dobijaš neodoljivu reakciju: Samo joj dajte hranu i nema srećnije bebe od nje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Дража

    20. jul 2023. | 10:43

    Не ваља никако!

    Podelite komentar