• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Otkrio sam da imam drugo ime i porodicu kad sam upoznao mamu sa 27": Priča koja će vas ganuti do suza

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je sada pronašao biološku porodicu i odlično se svi slažu

  • 0
majka i sin, majka, sin, zagrljaj, porodica Foto: Shutterstock/Ground Picture

Britanac Džejmi Benet (33) otvoreno je ispričao kako je imao krizu identiteta pre nego što je saznao da ima drugačije ime i drugu porodicu!

Naime, on je imao 27 godina kad je video majku prvi put od rođenja nakon što je usvojen. Džejmija, koji se danas bavi programiranjem, usvojili su roditelji koji su imali problema sa plodnošću i naučili su ga da je poseban i da je dobro biti drugačiji.

Svake večeri su mu čitali priču koja je objašnjavala njegovu okolnost.

- Priča je bila o dečaku koji ide u školu, a onda je na poslednjoj stranici pisalo 'Ali ja sam poseban zato što sam usvojen' i to je bila polazna platforma za njih da kažu 'kao ti, ti si poseban, mi smo te izabrali' - rekao je Džejmi za Miror.

Kako je odrastao, ovi razgovori su prestali, a Džejmi je počeo da se oseća nesigurno i zabrinuto zbog svog identiteta.

Jednog dana, njegov prijatelj koji je socijalni radnik, proverio je da li Džejmi želi da započne proces pronalaženja prave mame. Skupio je hrabrosti da nastavi i predstavljen je lokalnoj vladinoj agenciji za usvajanje pre nego što se spojio sa majkom. Otkrio je da je rođen kao Tomas i da ima polubraću koja žive nedaleko u Kruu.

- Uspeo sam da dobijem pisma od mame i onda se obratio agenciji koja je potražila pravu adresu. Bila je mlađa od mene kad ih je pisala. Saznao sam da imam braću, ali nije sve bilo ružičasto. Moj rođeni otac nije želeo ništa sa mnom - kaže on, piše "Mirror".

- Pošto je moja usvojena majka preminula, hteo sam oca da obavestim šta planiram, jer nisam hteo da pomisli da tražim novu porodicu. Rekao mi je da se samo pitao kada ću to da uradim - prepričava Džejmi.

Dogovorio se da se sa majkom sastane u pabu i on je celo jutro brinuo kako će se to odigrati. Uprkos tome što je sto bio rezervisan za 13 časova, bio je toliko nervozan da se probudio u 4.30 da odabere odeću.

Džejmi je razmišljao o mnogo čemu pre nego što je usledio njegov prvi susret sa biološkom majkom, ali kad je ona ušla kroz vrata, sve se promenilo.

Ponovo su se spojili nakon što ga je majka, koja nije želela da otkrije ime, dala na usvajanje 1989. godine. Bio je to čin samopožrtvovanja, kaže Džejmi, dok je na prvo mesto stavila njegove potrebe da bi imao najbolji početak u životu.

Počeli su da razgovaraju i s obzirom na to da ih je delilo 27 godina ćutanja, sve je prošlo dobro. Kaže da je mogao da vidi bol kroz njen osmeh.

Uprkos tome što su ga negativne misli izjedale u prošlosti, on ne oseća ljutnju zbog odluke majke.

- Sada sam proširio porodicu i ona ima sve kvalitete - kaže Džejmi.

On je nastavio da održava dobar odnos sa biološkom majkom, a čak i njegov otac koji ga je podigao učestvuje na tim porodičnim sastancima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Grad Čačak nagradio hrabru Tatjanu koja je usvojila dete leptira

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica