• 8

Vreme čitanja: oko 2 min.

Letela je preko 6.000 kilometara da se porodi na plaži: "Sada živimo kao zatvorenici", plačući traže pomoć

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nisam videla stariju ćerku četiri meseca - očajni smo", navodi istraumirana mama

  • 8
Trudnica Foto: Profimedia/Alamy/vvaragic / Alamy

Julija Gurži je sa suprugom Klajvom odlučila da dočeka svoje novorođenče na egzotičnoj plaži i porodi se na preko šest hiljada kilometara udaljenoj destinaciji.

Time, kako oni navode, beba treba na svet doći na najprirodniji mogući način. Isplanirali su da otputuju na Svetu Luciju i da se Julija porodi na Rodnej plaži.

Međutim, Julijin vodenjak je pukao pre nego što se očekivalo i tako su dobili bebu Luizu na brodu 23. aprila.

Ulazak u svet roditeljstva se ubrzo pretvorio u skup nepogoda. Od tada, roditelji su zarobljeni u birokratskoj noćnoj mori, jer ne mogu da registruju rođenje bebe ili da joj pribave pasoš za povratak u svoju domovinu.

- Prošli smo različite agencije i niko ne želi da nam pomogne. Ponestaje nam novca, a uskoro ćemo ostati i bez hrane - kroz plač je govorio Klajv, prenosi "Nypost.com".

Nekoliko dana nakon porođaja na brodu, Julija je odvela bebu Luizu u bolnicu Evropske unije na Svetoj Luciji da bi registrovala rođenje. Međutim, zaposleni su rekli mami da nisu u mogućnosti da podnesu nikakvu papirologiju jer je prošlo više od 24 sata od rođenja Luize.

- Otišli ​​smo do matične službe i popunili formulare za izvod iz matične knjige rođenih. Čekali smo nekoliko nedelja, a matična služba je rekla da ne mogu ništa da urade jer beba nije rođena u bolnici i niko nije bio svedok porođaja - navodi Klajv.

Novi roditelji su potom otišli ​​u kancelariju za imigraciju, kako bi zatražili pomoć, ali im je rečeno da će im trebati dokaz da je beba njihova. Porodica je tada kontaktirala obližnju kancelariju za pasoše, nadajući se da će obezbediti pasoš za hitne slučajeve za dete.

Ali, situacija se samo pogoršala, kada su im zvaničnici rekli da ne mogu da dostave taj dokument jer nema dokaza o tome gde je Luiza rođena. Osećajući se očajno, Julija i Klajv su otplovili u obližnju Grenadu gde su otišli ​​u Visoku komisiju Velike Britanije da im pomognu oko svog slučaja.

Međutim, rečeno im je da će morati da urade DNK test kako bi dokazali da je beba Luiza njihova.

Novopečeni roditelji još uvek čekaju rezultate testa i zaglavljeni su u limbu dok se ne vrate.

Da stvar bude još gora, par je ostavio svoje starije dete, osmogodišnju Elizabet, kod kuće u Engleskoj jer su verovali da će se vratiti sa svog porođajnog putovanja na plaži za nekoliko nedelja. Prošlo je skoro četiri meseca otkako su Julija i Klajv videli svoju najstariju ćerku.

- Ne mogu da spavam noću. Ovo je traumatično. Ne mogu da prestanem da plačem, molimo za pomoć - napušteni smo - govori Julija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Zdravo svete!": Ana Ivanović podelila snimak koji je raznežio sve

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • ја

    12. avgust 2023. | 12:48

    Свака лудост има цену,па тако и ова!!!!!

    Podelite komentar

  • Ema

    12. avgust 2023. | 14:33

    Ugrozili su zivot bebe jer je porodjaj mogao da se iskomplikuje, ostavili starije dete na nekoliko nedelja bez potrebe pa sada kukaju. Valjda ce nesto nauciti iz ovoga

    Podelite komentar

  • Slavko

    12. avgust 2023. | 12:38

    Hirovi su čudo...

    Podelite komentar