• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

UNICEF i "Comtrade" humanitarnim basket turnirom podržali unapređenje predškolskog obrazovanja i vaspitanja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mešovite ekipe muškaraca i žena provele su subotu u druženju, povezani pozitivnom svrhom, igrajući basket u sporskoj hali "Comtrade" kompleksa

  • 0

Video: UNICEF i Comtrade humanitarnim basket turnirom podržali unapređenje predškolskog obrazovanja

Drugu godinu zaredom UNICEF i kompanija "Comtrade" organizovale su humanitarni turnir u basketu u znak podrške i unapređenja predškolskog obrazovanja i vaspitanja. Pored takmičarskog i sportskog dela, važan deo turnira bila je i tema roditeljstva.

Mešovite ekipe muškaraca i žena provele su subotu u druženju, povezane pozitivnom svrhom i igrajući basket u sporskoj hali Comtrade kompleksa.

- Veliko nam je zadovoljstvo da smo danas na tradicionalnom UNICEF-ovom fer-plej turniru u u basketu - izjavila je za Ona.rs Vesna Savić Đukić, predstavnik Unicefa za Srbiju, i dodala: - Pratimo našu reprezentaciju. Ovde kompanije, u sportskoj sali u sportskom klubu velelepnog "Comtrade-a", igraju basket za podršku našem radu na unapređenju predškolskog obrazovanja i vaspitanja, gde ćemo zajedno uraditi više za decu koja sada postaju ili jesu predškolci.

Vesna Savić Đukić se nada da će ista ta deca, za deset godina, biti budući takmičari i šampioni.

- Veoma smo srećni što imamo odličan odziv poslovnog sektora i što je danas jedan lep dan u duhu košarke i nadamo se da ćemo nastaviti i narednih godina - zaključuje predstavnica UNICEF-a.

Ispred domaćina skupa, kompanije "Comtrade", za naš portal govorio je direktor marketinga Ljubomir Ristić.

- Zadovoljstvo mi je, ispred kompanije "Comtrade", da smo domaćini jednog ovakvog skupa. I tema je vrlo bliska nama - podrška onome što UNICEF radi, podrška obrazovanju dece. Mi to inače radimo godinama kroz svoje projekte, od letnje škole "Edit" do "IT avanture", a inače su naši napori u društvenoodgovornom poslovanju prepoznati i kroz nagradu"Đorđe Vajfert" koju smo ove godine dobili. Mislim da je ovo zaista jedna prilika da se učvrste veze između nas i UNICEF-a i svih kompanija koje su došle da podrže skup - istakao je Ljubomir Ristić.

U okviru turnira u basketu organizovan je i panel o roditeljstvu na kome je govorila direktorka Udruženja građana "Roditelj" Gordana Plenić, na temu izazova roditeljstva i podizanja male dece.

- Danas nam je tema "Zajedno u roditeljstvu", tema o tome koliko roditelj, svaki ponaosob i zajedno, ima podršku na svom putu roditeljstva. Roditeljstvo zahteva mnogo toga, da često i nemamo akcenat na tome šta je roditelj, mnogo više je akcenovano na to šta to roditelj treba da radi. A danas je to veoma važna tema, naročito u postkovid periodu, od kada se roditelji sve češće pitaju da li mogu sami ili im je potrebna podrška, i čija podrška im je potrebna - rekla je Plenić.

Intervju Gordana Plenić Udruženje roditelja Foto: Filip Olćan

Iako se promenio ceo način na koji funkcionišemo i živimo, kako kaže Plenić, današnji roditelji su ipak oni koji su rasli i odgajani u tzv. "selu", prema narodnoj "potrebno je selo da se podigne dete".

- Primarna porodica, šira porodica, prijatelji, komšije... Ta neka vrsta ispomaganja, bez koje nijedan roditelj ne može sam da iznese ogromnu količinu obaveza. Mi jednostavno nemamo kapacitet da možemo svaku temu i svaki segment roditeljstva podjednako da pokrijemo - ističe Plenić.

I to je tema koja je primećena kao primarna u Udruženju "Roditelj", gde se kroz vršnjačko savetovalište mnogo razgovara.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Telegraf i Unicef udružili snage u promociji važnosti dojenja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica