• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

U trudnoći saznala da boluje od agresivnog raka: Doktori predložili abortus, a ona odlučila da zadrži bebu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tužna priča jedne Amerikanke koja će mnoge raznežiti

  • 1

Taša Kan (30) oduvek je sanjala da jednog dana postane majka i veoma se radovala kada je saznala da je u blagoslovenom stanju po drugi put. Nažalost, kada je trudnoća bila u 20. nedelji, saznala je užasnu vest.

Lekari su joj dijagnostikovan retki i agresivni rak mozga i u skladu sa novonastalom situacijom savetovali su joj da abortira i da odustane od deteta. Uprkos savetima da prekine trudnoću kako bi mogla da prima hemoterapiju i ide na zračenje, Taša je odbila i po prognozama joj dali još osam meseci života.

- Rekla sam apsolutno "ne" abortusu. Istina je da sam bila jako uplašena, ali nikada nisam gubila nadu. Znala sam da moram biti jaka zbog svoje bebe - rekla je Taša, prenosi "Daily Mail".

Prkosila je savetima i uspešno na svet donela zdravu devojčicu u oktobru prošle godine kojoj su dali ime Grejsi. Posle porođaja, rečeno joj je da joj je ostalo još samo nekoliko nedelja. Ponovo je Taša iznenadila sve i - taj period od osam meseci je premašen. Lekari su pogrešili u proceni i evo, uskoro će proslaviti prvi rođendan svoje ćerke, zajedno sa mužem i dvogodišnjim sinom Deklanom.

- Svakog dana gledam svoju prelepu ćerku i razmišljam o tome šta bi bilo da sam abortirala. Da sam poslušala lekare, moja beba ne bi bila ovde. Božje je čudo što smo oboje živi. Abortus nikad nije bila opcija za mene jer je protiv Božje volje. Jedina stvar koju sam želela je da budem mama - izjavila je nedavno Taša.

Nažalost, dobila je vest da se njen rak proširio i da su sada mogućnosti lečenja ograničene. Sada joj lekari predviđaju još samo nekoliko nedelja. Ipak, i pored svega, ona i dalje odbija da se podvrgne zračenju i hemoterapiji, pa umesto toga koristi alternativnu imunoterapiju na klinici u Teksasu.

Njena dijagnoza se naziva Gliomatosis Cerebri, a u pitanju je veoma agresivan tumor koji utiče na centralni nervni sistem i režnjeve mozga. I pored svih prognoza, smatra da je najveći faktor što je živa njena vera u Boga.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jovana iz Zrenjanina pravi zdrave igračke za decu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Snezana Petrović

    17. septembar 2023. | 05:42

    Gde Gospod boravi,tu zla nema!!!

    Podelite komentar