• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otac pokušao da ga usmrti, ali mu je policajac spasio život na više načina: Mali dečak voljen u novoj porodici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mališan je doživeo preporod u novom okruženju

  • 0
Ronnie Blair Printskrin: Hillsborough County Sheriff's Office

Roni Bler je mali dečak, od osam godina, koji je kao i svako dete želelo samo sreću i ljubav u životu. Ali život ga je stavio na velike nedaće.

Naime, strašnu tragediju je preživeo kada je njegov otac krenuo u mahniti zločin - uzeo je život njegovoj majci i sestri (9), ali se mali Roni spasio i sada ima novu porodicu.

Posle strašnog nedela, njega je usvojio - policajac Majk Bler (45) koji je prvi stigao na mesto zločina.

Dečak je završio u bolnici sa zavojima na rukama i nogama, ležeći na intenzivnoj nezi, a društvo mu je pravio policajac sa suprugom; često su gledali filmove i brinuli se o njemu kako bi što bezbolnije prevazišao traumu. U početku nisu verovali da se Roni može izvući. Ali srećom, sve se desilo suprotno od onoga što su predviđali.

Po izlasku iz bolnice,  Roni je uhvatio Majka za ruku, koji sa suprugom Danijelom ima petoro dece, i pitao ga "da li želi sa njim da gleda film". To je bila prekretnica kada su Majk i Danijela odlučili da ga "uzmu pod svoj krov".

- Bili smo iznenađeni što je uspeo da preživi strašne povrede. Teško nam je bilo da ga gledamo kako pored sebe nije imao mamu, morali smo mi da mu se nađemo - ističu.


Pet meseci kasnije, bračni par je dobio poziv od socijalne radnice koja se bavila Ronijevim slučajem, koji je rekao "da su pokušali sa dve hraniteljske porodice ali je bilo bezuspešno".

- Odmah sam joj rekao da ga dovede kod nas. Iako nisam pričao sa ženom, znao sam unapred koji će biti njen odgovor - kaže Majk.

Ono što je bilo najinteresantnije, jeste da su žena i njihova deca (uzrasta od 16 do 23 godine) pet godina pokušavali da ga nateraju da postanu hraniteljska porodica, ali Majk nije poklekao sve dok se nije pojavio Roni.

Ubrzo je mališan bio kod njih i već sledeće godine je i zvanično postao član njihove porodice.

- Puno mi znači što imam porodicu koja mi uvek može pomoći da prolazim kroz stvari koje moram da prođem. Osećam se voljenim - kaže Roni Bler piše "People".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica