• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka podelila svoje trikove kako usmerava decu: Koristim genijalnu laž da nateram klince da operu zube

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saveti roditelja za roditelje, neki su urnebesni

  • 0
Pasta za zube, higijena usta, pranje zuba Foto: Shutterstock

Mama dvoje dece otkrila je vrhunski trik kako se ona izborila i naterala decu da redovno peru svoje zubiće.

Naime, na Reddit forumu, jedna korisnica je napisala da svojim ćerkama kaže da ih Zubić vila plaća na osnovu toga koliko dobro peru zube.

- Rekla sam im: "Bolji zubi vrede više. Čula sam da je jedno dete dobilo 50 dolara jer je četkalo dva puta dnevno i koristilo konce za čišćenje zuba i sredstvo za ispiranje usta!" - otkrila je mama i dodala: - Moj petogodišnjak više nikada nije zaboravio da opere zube, traći vreme i koristi konac - jer zaista želi novac.

Mama se čak našalila da joj je ova metoda "jeftinija“ od plaćanja zubara za popravku zuba ili izdvajanje sredstava za druge stomatološke procedure, a da ovaj mali trik pri tom postavlja dobar temelj "odličnu zubnu higijenu“.

- Ponekad naša Zubić vila ostavlja i podsetnike, nakon rutinskih provera svog inventara…- nastavila je da se šali ova mama, otkrivajući do kraja sve tajne svog trika kako je naterala dete da vodi računa o svojim zubima.

U odeljku za komentare, mnogi forumaši su aplaudirali maminoj floskuli.

- Kako sada da nateram muža da se češlja češće - tražila je od snalažljive mame savet jedna žena, dok se druga nadovezala sa: - Ti si briljantna - volela bih da sam se pridružila ovoj grupi mama još pre trudnoće.

I drugi su se pridružili i podelili svoje savete kako navode decu da peru zube.

- Rekao sam svojoj deci da Zubić vila ne može da prihvati zube sa karijesom u njima, i u tom slučaju poziva Zubić goblina da ga pokupi - otkrio je jedan roditelj.

Pored problema sa pranjem zuba podeljeni su i drugi trikovi koje koriste. Tako je kreator sadržaja Keli Henri otkrila šta radi da bi naterala svoju decu da prestanu da se svađaju jedno sa drugim.

- Svako dete dobija dan u nedelji kada je odgovorno za kućne poslove i zaduženo za stvari poput filmova koje će porodica gledati zajedno. Na svoj dan, znaju da moraju da isprazne mašinu za pranje sudova, iznesu smeće, nahrane psa. Bilo šta oko kuće, ako mi treba dodatna pomoć tog dana, moraju da mi pomoći. Ali oni takođe znaju da imaju i poseban tretman tog dana - dodala je ona, kako prenosi NY Post i pojasnila: - Mogu da biraju svoje mesto u kolima, da izgovore porodičnu molitvu, da mi pomognu da izaberem šta ćemo spremati za večeru te noći...

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Čista radost: Hana (6) sama sebi izvadila zub i oduševila celu porodicu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica