• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zanimljiva i poučna dečija igra: Vežbajte logiku uz jednostavnu praksu, uz sasvim malo truda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učinite igru najmlađima još interesantnijom

  • 0
deca, igra, dečija igra Foto: Unsplash/Paige Cody

Teško je u današnje vreme, kada roditelji rade "od jutra do mraka", da se maksimalno posvete deci nakon dolaska s posla kući. Tu je hronični umor, pospanost ali i ostale obaveze koje je potrebno srediti za naredni dan.

Istina je da to nije ispravno i svi želimo da nam porodica bude na prvom mestu. Uz naredni savet lako ćete zabaviti dete, posvetiti se njegovom motoričkom i logičkom razvoju.

Naime, potrebno je da mu napravite igračku od onih stvari koje sigurno imate u kući, ili ćete imati vremenom, a to je - potrošena rolna toalet-papira. Osim toga, potreban vam je tanji karton pravougaonog oblika, deblji papir, flomaster, makaze, štapići (poput onih za sladoled) i lepak.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Fynn Sor | Happy Tot Shelf (@happytotshelf)

Kako ide proces pripreme?

Parče kartona postavite uspravno, pa na levoj strani zalepite prazne rolne toalet-papira jednu ispod druge. Potom svaku rolnu probušite na tri mesta i pored svake, dakle s desne strane kartona, nacrtajte pet oblika koje želite, a koje ćete i na debljem papiru nacrtati i iseći.

Potom upravo to i uradite - te oblike nacrtajte i isecite, a zarad zanimljivije i šarenije igre možete ih i obojiti. Bitno je da napravite po tri oblika i zalepite ih na jedan kraj štapića i ostavite kratko da se osuše. I igra je napravljena, samo da se zaigrate.

Dakle, štapiće sa oblicima "zabodite" u rupe koje ste napravili na rolnama papira pazeći da odgovaraju nacrtanim oblicima sa desne strane.

Zanimljivo, zar ne?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Igra mu čitavo telo dok palice stvaraju magiju: Ovo je Voja (4) koji je osvojio srca Srbije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica