• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraljica Kamila u svojoj rezidenciji drži fotografiju Vilijama i Kejt: Posebno mesto u očaravajućem domu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraljica Kamila je juče otvorila vrata ove rezidencije kako bi obeležila značajnu prekretnicu, 30 godina Fondacije Forward Arts

  • 0
Kraljica Kamila Foto: Yui Mok/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Klarens kuća, koja se nalazi pored palate Svetog Džejmsa, bila je zvanična londonska rezidencija bivšeg princa od Velsa i vojvotkinje od Kornvola, a sada kralja Čarlsa III i Kamile, kraljice supruge.

Kao jedna od poslednjih preostalih aristokratskih gradskih kuća u Londonu, njeno imanje je prožeto kraljevskom istorijom.

Pre nego što je Čarls postao kralj, Klarens kuća je korišćena za zvanične prijeme i zabavu, dok je takođe služila kao kancelarijski smeštaj za Kraljevsko domaćinstvo. Opisana je kao "pravi dom", jer nastavlja da igra ulogu u životima kraljevske porodice i nacije.

Kraljica Kamila je juče otvorila vrata ove rezidencije kako bi obeležila značajnu prekretnicu, 30 godina Fondacije Forward Arts.

I dok su prisutni uživali u ambijentu i književnoj večeri, jedan poseban detalj u vezi sa dekoracijom zapao je za oko: zadivljujuća fotografija princa Vilijama i princeze Kejt sa dana njihovog venčanja u aprilu 2011. Dok je kraljica Kamila razgovarala sa glumicom Helenom Bonam Karter, njih dve su stajale ispred stočića na kome je izložena ova fotografija.

Uramljeni kadar sa venčanja, na kome se nalazi uža kraljevska porodica, služi kao svedočanstvo jake veze i međusobnog poštovanja kraljice prema princu i princezi od Velsa. Veći deo zauzimaju i fotografije na kojima je Kraljica majka, baka kralja Čarlsa, a majka pokojne Elizabete II.

Kamila je tog dana bila oličenje elegancije u grimiznoj zelenoj svilenoj haljini sa paunovim printom koju je dizajnirala Fiona Kler, jedna od kraljičinih omiljenih dizajnerki.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kejt Midlton ili Megan Markl: Kod muškaraca "mrtva trka"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica