• 4

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ima 26 godina, 22 dece, a želi da ih bude 105: Kristina i njen muž milioner se oslanjaju na surogat majke

Vreme čitanja: oko 4 min.

Njihovo prvo dete zajedničko dete, Mustafa, rođeno je 10. marta 2020. godine, dok je njihovo najmlađe dete, ćerka Olivija, rođena 16. 01. 2021.

  • 4

Ruskinja Kristina Ozturk (26), koja živi u Gruziji, dobila je 21 dete preko surogata, od kojih je 20 rođeno maltene iste godine. Ona je izjavila da želi čak 105 biološke dece sa svojim mužem milionerom Galipom (58).

Jedan "Instagram" video na njenom nalogu, gde ima više od 231.000 pratilaca, prikazuje njenu decu koja navode svoja imena i datume rođenja. Kristina ima ćerku iz prvog braka rođenu 2014. godine. Što se tiče ostalih mališana, snimak je pokazao gledaocima da su svi rođeni 2020. godine, osim najmlađe Olivije, rođene u januaru 2021.

Ona je takođe majka Mustafe, Merjam, Ajrin, Alis, Hasana, Džudi, Harper, Tereze, Huseina, Ane, Izabele, Ismaila, Mehmeta i Ahmeta, svi oni imaju tri godine, dok će Alija, Kristina, Alena, Sara, Lokman i Alparslan svoje treće rođendane proslaviti krajem oktobra, u novembru i decembru.

U februaru je Kristina, koja je poreklom iz Moskve, objavila knjigu o svojim iskustvima.

- Čini se da je sve o vaspitanju dece već napisano, ali svaki roditelj svaki dan traži korisne informacije kako bi svojoj deci pružio samo najbolje. I ja nisam izuzetak. Kao majka dvadeset dvoje dece, mogu sa sigurnošću da kažem da ne postoji previše informacija: uvek možete pronaći nešto novo za sebe. Posle desetina, pa čak i stotina članaka, knjiga, vebinara i obuka, odlučila sam da napravim sopstvenu knjigu u kojoj će se postepeno prikupljati i strukturirati najvažnije informacije za mlade roditelje.

Za sve su izdvojili ogromnu sumu novca

Kristina je upoznala bogatog vlasnika hotela Galipa na odmoru u primorskom gradu Batumi u Gruziji. Međutim, zbog nelegalnih poslova i pronevera, on je trenutno u zatvoru. I ona je više puta na društvenim mrežama govorila koliko joj fali njegova podrška i da je njegovo odsustvo nekada nepodnošljivo.

Na svoj rođendan ranije ove godine, majka 22 dece takođe je označila "novi početak" svog putovanja.

- Pokrenula sam blog kada su se moja deca tek rodila, a moj cilj je bio da podelim nedaće i radosti majčinstva. Ali, kao što se često dešava, život ne ide kako je planirano, a danas sam na prekretnici. Svi izazovi sa kojima sam se suočila pomogli su mi da rastem i učim, a moji prvi pokušaji će verovatno biti haotični, ali verujem da mogu da uspem. Odlučila sam da živim, a moj rođendan je označio novi početak za mene. Čekaju me promene, poboljšanje i naravno više iskrenog i inspirativnog sadržaja. Hvala vam što ste uz mene i idemo zajedno ka novim ciljevima.

Ona i Galip su platili 168.000 evra (142.000 funti) surogat majkama između marta 2020. i jula 2021. i potrošili 96.000 dolara godišnje na 16 dadilja. Njih dvoje su se odlučili da koriste surogat majke jer su želeli da imaju što više dece.

Njihovo prvo dete zajedničko dete, Mustafa, rođeno je 10. marta 2020. godine, dok je njihovo najmlađe dete, ćerka Olivija, rođena 16.01.2021.

Kristina je takođe otkrila da troši 4.500 evra nedeljno na osnovne stvari za bebe, uključujući 20 velikih kesa pelena i 53 pakovanja formule za bebe.

Surogat majke

Kristina je rekla da, uprkos činjenici da je Galip bio mnogo stariji od nje, i da je imao svoju odraslu decu, nije imao ništa protiv da ima veliku porodicu. Kristina je rekla da su se prvobitno pripremali za bebu svake godine, ali su ubrzo shvatili da njena reproduktivna sposobnost nije dovoljna da ispuni njihove želje.

Odlučili su da koriste surogat majke, koje su plaćali oko 9.707 dolara za svaku trudnoću.

Svi Kristinini potencijalni surogati prolaze kroz savetovanje i potpisuju pravne papire pre nego što zatrudne, koristeći genetski materijal Kristine i Galipa.

Biraju samo mlade žene koje su već imale barem jednu trudnoću, a pre početka bilo čega se vrše provere kako bi se osiguralo da nemaju loših navika ili zavisnosti. Ženama se nudi psihološko savetovanje kako bi se uverile da su spremne i pripremljene za izazov, koji će uključivati odricanje od bebe kada se rodi.

- Klinika u Batumiju bira surogat majke za nas i preuzima punu odgovornost za proces. Nismo lično upoznati sa surogat majkama i nemamo direktne kontakte sa njima kako bismo izbegli probleme nakon trudnoće. Sva komunikacija se odvija preko klinike, pratimo samo zdravstvene pokazatelje, pravim dijetetski meni za majke da bi hrana bila potpuna, gledam rezultate testova. Sama sam rodila svoju najstariju ćerku Viku pre šest godina. Ostala deca su genetski naša od mog muža i mene, ali su ih nosili surogati.

Međutim, Kristina je otkrila da je jedna od surogat majki želela da zadrži dete nakon porođaja.

Pošto su sve bebe genetski Kristinine i Galipove, surogat majka nije imala nikakva prava i morala je dete da preda paru.

Više od 100 beba

Par želi da ima još dece i razgovarali su o tome da imaju više od 100 beba, ali su odlučili da sačekaju dok njihove bebe ne postanu starije pre nego što krenu na još jedno putovanje surogat materinstva.

U međuvremenu, Kristina nije isključila mogućnost da sama rodi još beba, ali je rekla da to trenutno "nije praktično" sa toliko male dece.

Ona je istakla da je proces vantelesne oplodnje veliki napor za organizam i da ne želi da ostane trudna na taj način. Ona je objasnila: "Jednostavno nismo spremni da pričamo o konačnom broju. Sve ima svoje vreme", prenosi "Daily Mail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Svaka joj čast: Evo kako izgleda kada ste majka 11-oro dece, koja zbog pandemije ne idu u školu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Mama

    28. oktobar 2023. | 07:36

    Ovo je bolest

    Podelite komentar

  • 🥸

    28. oktobar 2023. | 08:10

    Bozeeeee bozeeeee ovo je strasno i prestrasno stase radi sa decama. Jadna ta deca i stase radi sve zbog para

    Podelite komentar

  • Olivera Mihajlovic

    20. januar 2024. | 02:46

    Zar nije mogla usvojiti vec napustenu decu,a ne kupovati jadnu i odvajati ih od majki Uzasne osobe

    Podelite komentar