• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mrzim da budem majka, naročito detetu sa posebnim potrebama": Žena koja je "zapalila" internet

Vreme čitanja: oko 2 min.

Privukla je pažnju miliona, a komentari su više nego nemilosrdni

  • 3

Nije tajna da je biti roditelj veoma izazovno. Iako dolazi sa milion predivnih trenutaka, ne treba osporavati i one teške momente.

Mame širom sveta svakodnevno dele svoja iskustva dobrih i loših situacija na društvenim mrežama i na taj način se povezuju sa ostalim roditeljima, koji imaju savete i empatiju za njih.

Međutim, jedna majka se sada bori sa ogromnim brojem komentara, nimalo empatičnim.

Na svom profilu @bvd.juju na "TikToku", privukla je pažnju velikim natpisom jednog videa: "Mrzim što sam majka", u kom je govorila kako ona nije stvorena za majčinstvo.

- Neće svi ovo otvoreno reći, ali mrzim da budem majka, ponekad... zapravo - često - započela je.

Dalje navodi kako želi da bude sebi na prvom mestu, želi da "bude sebična i stavi svoje mentalno zdrvlje na prvo mesto".

Ali, pošto je ona roditelj detetu sa posebnim potrebama, skoro sve njeno vreme i pažnja odlazi na njegovo vaspitanje.

- Biću direktna - nisam stvorena da budem mama - govori ova majka.

Nastavila je da objašnjava da nije očekivala da će roditeljstvo biti toliki izazov. Navodi da zbog brige oko sina ne ostaje mnogo slobodnog vremena za njeno mentalno zdravlje.

- Niko ti ne govori koliko treba da budeš strpljiv. Toliko mi je potrebno vremena da budem posvećena njem, da više ne mogu. Ovo sam ja kada ne mogu. Moj sin me je držao budnim juče do šest ujutro. Spavala sam četiri sata, ako čak i toliko, sa snažnom migrenom - požalila se.

@bvd.juju ♬ original sound - BAD JUJU ♐️

Koliko god da se iskrenost nekad ceni, mnogi su ovo shvatili kao poziv da prokomentarišu njene muke. Govorili su joj da pod hitno obriše ovaj video i da se "ne bruka".

Drugi komentari navodili su da je nezahvalna i da žale njeno dete.

- Mnogi ne mogu da imaju decu. Koliko žena samo umire u staračkim domovima, same, jer nemaju nikoga. Ovo je bilo vrlo nepromišljeno - piše jedan korisnik, prenosi "TheSun.co.uk".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako da dete lako progovori

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Istina

    3. novembar 2023. | 14:56

    Nije rekla da ce dete da ostavi, rekla je istinu da je uzasno biti roditelj detetu s posebnim potrebama. Dusebriznici neka razmisle kako bi se oni osecali u istoj situaciji. Oni koji kazu da bi bili zahvalni, nek razmisle jos jednom. Ziveti tako je gore od najgoreg pakla ako ne postoji sistem podrske.

    Podelite komentar

  • teorija zavere

    3. novembar 2023. | 13:05

    Znači sad će, kao što ostavljaju kučiće na ulici kad im dosade, da počnu i decu da ostavljaju na ulici? Sistem pravi sebične ljude. Treba menjati sistem!

    Podelite komentar

  • Sonja

    8. novembar 2023. | 10:02

    Neki imaju decu pa ko da ih nemaju,ne razumem komentar:sam biti u domu?ljudi jako lepo žive iz bez dece,to je njihov izbor.Ispada da je čovek životinja koja mora svoju vrstu da produži!

    Podelite komentar