• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

4 stvari koje će smiriti nervoznu mamu: Postanite kul roditelj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Život sa detetom uvek je haotičan, a vi morate da balansirate

  • 0
majka, dete, nervozna majka, roditelj Foto: Shutterstock/fizkes

Svaka mama želi da se što manje nervira oko deteta, da je što manje problema i nedaća zadesi, ali je to uglavnom nemoguće. Sa decom je uvek zanimljivo i neizvesno u svakom pogledu, pa roditelji prilikom vaspitavanja nekad izgube živce.

Beba ili manje dete neće da jede u vreme kad je predviđeno, ono starije nikako ne želi da legne u krevet, predškolac s druge strane postavlja i ona nepotrebna pitanja na koja možda i ne znate odgovor. Nije neobično da mami "prekipi" i poželi da pobegne na neko mirnije mesto, ali onda je potrebno da bude najsmirenija i nastavi dalje.

Kako postići balans i biti smiren roditelj, pre svega mama, koja je većinu vremena sa detetom?

1. Pokušajte da bude odmorni

Poenta u ovom savetu je "pokušaj", piše "Christine Keys". Svi znamo da čime god se bavili i šta god radili, odmor je najpotrebniji da bismo davali svoj maksimum. To, ipak, sa decom ide malo teže. Razmislite o dobrom odmoru.

čišćenje poda, spremačica, čistačica Foto: Freepik

2. Ustanite pre dece

Nemojte čekati da vas dete ujutru probudi, već, ukoliko treba, navijte sat i ustanite pre njih kako biste završili stvari koje su vam u planu. To će vam pomoći da bude jaki i fizički i mentalno jer vas u tim obavezama niko neće ometati.

3. Odvojte vreme za sebe

Koliko god vam zvučalo ovo apstraktno, makar samo 10 minuta izdvojte samo za sebe. Neka to bude sedenje na terasi, čitanje knjige, čitanje vesti na telefonu ili nešto drugo, nije na odmet da se posvetite samo sebi.

4. Udahnite

Život sa decom je uglavnom na maksimalnoj brzini, užurban i haotičan pa je više nego potrebna smirenost. I kad je mirno i kad je haotično - vi ste u svakoj situaciji mama. Dakle, morate znati kako da vratite situaciju na pravi kolosek, udahnite duboko, izbrojte do 10 i nastavite dalje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jovana iz Zrenjanina pravi zdrave igračke za decu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica