• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danas je Svetski dan ljubaznosti i rođendan princeze Katarine Karađorđević: Njena poruka nade i dobrote

Vreme čitanja: oko 2 min.

Baš na današnji dan rođena je NJ.K.V. Katarina Karađorđević, koja je tim povodom i poslala poruku u nadi da će sve podsetiti na važnost svakodnevnih dobrih dela

  • 0
NJ.K.V. Princeza Katarina Foto: Kraljevski dvor

Svetski dan ljubaznosti, koji se obeležava 13. novembra, proslava je dela dobrote i njihovog snažnog uticaja na pojedince, zajednice i svet.

Ovaj dan je podsećanje na pozitivan efekat koji velikodušnost ima na ljude, podstiče pojedince da izvode namerne promišljene gestove i podstiče kulturu empatije i liberalnosti.

Motivacija iza Svetskog dana ljubaznosti je da se problemi iznesu na videlo kroz ljubaznost, fokusirajući se na pozitivnost i empatiju koja se pridružuje svima nama. Ključni deo ljudskog iskustva je uvek dobrota, uzdiže se iznad političkih, rasnih, verskih, rodnih i geografskih granica. Ono što je počelo kao napor Svetskog pokreta ljubaznosti na konferenciji u Tokiju pre više od 20 godina, sada je globalni pokret koji sve podseća na moć dobrote.

Baš na današnji dan rođena je NJ.K.V. Katarina Karađorđević, koja je tim povodom i poslala poruku u nadi da će sve podsetiti na važnost svakodnevnih dobrih dela.

- Svaki čin dobrote je snažan način da se napravi razlika, da se postavi dobar primer drugima. To je način da se donese radost i sreća onima kojima je to najpotrebnije. To je nešto što se dugo pamti i lako prenosi na druge. Moja rođendanska želja je da svako učini bar jedan čin dobrote i ljubavi dnevno. Svako ima moć i sposobnost da pokloni ovaj svoj mali doprinos svetu. Molim se da svi koriste moć koju imaju za dobro. Molim se da koristim svoje glasove da šire ljubav, a ne mržnju. Život je izazvan. Jednostavan osmeh, čin saosećanja, ljubavna reč i ispružena ruka pomoći mogu da naprave razliku u nečijem životu. Takođe, ne zaboravimo da budemo ljubavni prema sebi. Dobrota i ljubav su dar koji možemo dati i dar koji primamo - poželela je princeza Katarina.

Princeza takođe želi da svi ljudi šire naše planete ostaju zdravi i sigurni, da neguju i cene život i sve dragocene trenutke koje nam on donosi, i da podržavaju jedne druge, zarad boljeg sveta u kom svi živimo.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: UNICEF obeležio Svetski dan porodice, Stevan Piale otkrio da čeka drugo dete

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica