• 2

Vreme čitanja: oko 4 min.

Naši glumci čija su deca krenula njihovim stopama: Umetnički talenat im je zapisan u genima

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nasledili su ono najbolje od roditelja

  • 2
Vesna Čipčić, Aleksandra Anja Alač, Dragan i Aleksej Bjelogrlić, Radoš i Nedeljko Bajić Foto: Antonio Ahel, Miroslav Milic/ATAImages,

Deca,  prirodno, često budu pod uticajem profesija svojih roditelja. O bilo kom poslu da se radi, nije neobično da naslednici krenu stopama svojih roditelja.

Kada je reč o glumi, često na televiziji možemo videti kako deca naših poznatih glumaca pokazuju od koga su nasledila talenat, i to odlično rade. Radujemo se svakom novom projektu čiji su oni deo, a u nastavku pročitajte čija su to deca krenula umetničkim vodama.

Vesna Čipčić i Anja Alač

One nešto starije generacije odlično poznaju uloge iz "Žikine dinastije" i Nemicu Elzu. Fenomenalno ju je odigrala Vesna Čipčić, koju poznajemo i po nekolicini ostvarenja, a poslednji put smo je gledali na ekranima u seriji "Kalkanski krugovi". S druge strane, njenu naslednicu Anju Alač (35) smo gledali u "Ruži vjetrova", "Balkanskoj međi", "Urgentnom centru"... a trenutno je na porodiljskom pošto je na svet donela drugo dete.

Dragan i Aleksej Bjelogrlić

aleksej bjelogrlić sin od dragana bjelogrlića Foto: Instagram

Ne treba posebna najava kada je Dragan Bjelogrlić u pitanju. Odličan glumac, producent, plodonosan je u svakom segmentu. Nije ni čudo što je njegov sin Aleksej (23) odlučio da se bavi istim zanimanjem. Često igra na daskama koje život znače, dok smo ga pred kamerama gledali u "Montevideo, bog te video" (mali Aleksandar Tirnanić), "Južni vetar", "Senke nad Balkanom"...

Svetlana Bojković i Katarina Žutić

Ceca Bojković je pred kamerama uvek birala uloge pravih dama (Emilija Popadić u "Boljem životu" i Valerija Gavrilović u "Porodičnom blagu"), a isto tako se ponaša i u privatnom životu. Njena ćerka Katarina (51), koju je dobila sa glumcem Milošem Žutićem takođe je rešila da se oproba u svetu glume, pa je možemo videti u filmovima i serijama poput "Nebeska udica", "Ranjeni orao", "Močvara", "Švindleri"...

Radoš i Nedeljko Bajić

Kada se pomene film "Sekula se opet ženi", prva asocijacija nam je glavni glumac koji igra naslovnu ulogu Radoš Bajić. Mlađe generacije možda i nisu upoznate sa njegovom glumom iz ovog perioda, ali je pre skoro dve decenije napravio bum sa serijom "Selo gori, a baba se češlja" gde je tumačio Radašina. U seriji mu je sin bio inače sin i u realnom životu, Nedeljko (47) koji se otisnuo u glumačke vode kao otac. Možemo da ga gledamo u "Ravna gora", "Psi laju, vetar nosi" i u najnovijem ostvarenju njegovog oca "Heroji Halijarda", gde glavnu ulogu ima nedavno preminuli Žarko Laušević.

Anica Dobra i Mina Sovtić

"Hodam kao zombi" je dobro poznata pesma iz filma "Crni bombarder", gde je ulogu Lune odigrala Anica Dobra. Iako je godinama stvarala u Nemačkoj, našoj publici je i dalje poznata po legendarnim likovima. Njena naslednica, ćerka-jedinica Mina Sovtić (28) krenula je njenim stopama. Iako je na početku karijere, zabeležila je zapažene uloge u "Ubicama mog oca", "Dug moru", "Crna svadba", "Besa"...

Mihajlo i Marko Janketić

Miša Janketić je igrao u brojnim ostvarenjima, a najveću popularnost su mu donele uloge u "Sivom domu", "Porodičnom blagu" i "Beloj lađi". Iako nije više sa nama, njegov sin Marko (40) nam dokazuje da je nasledio talenat od slavnog oca. Igrao je u "Tri palme za dve bitangde i ribicu", "Ubice mog oca", "Branio sam Mladu Bosnu", "Dara iz Jasenovca"...

Dragan i Sloboda Mićalović

Mnogi nisu upoznati sa tim, ali otac Slobode (42), Dragan je takođe bio glumac što je ona nekoliko puta izjavljivala. Igrao je u "Beloj lađi", "Policijskoj akademiji", "Srećnim ljudima"... Sloboda je detinjstvo provodila u pozorištu, pa i ne čudi što je krenula putem glume. Danas to dokazuje svojim stilom i nežnošću koja se vidi na kamerama. Takođe, i njena sestra Dragana Mićalović je glumica.

Mihajlo i Vuk Kostić

Vuk Kostić Foto: ATA Images

Mnoge devojke "lude" za Vukom Kostićem (44), koji na filmu često igra žestoke i opasne momke. Manje je poznato da je i njegov otac, Mihajlo, bio glumac. Znamo ga po "Groznici ljubavi", "Sivom domu", "Gore dole", dok nam je Vuk najpoznatiji po ulozi Aleksandra Jakovljevića u "Ubicama mog oca", a jedna od prvih uloga na početku karijere je u "Apsolutnih sto".

Irfan i Pavle Mensur

Jedna od prvih asocijacija na film "Laf u srcu" je Irfan Mensur koji ga je maestralno odigrao. Znamo ga i po prvoj srpskoj telenoveli "Jelena" i mnogobrojnim ulogama, a svoj talenat je preneo i na sina Pavla (24) kod gledamo u "Usekovanju", "Vreme zla", "Pogrešan čovek", a gledaćemo ga u "Vreme smrti", kao nastavak trilogije "Koreni".

Gagi Jovanović, Branka Pujić i Anđela Jovanović

Anđela Jovanović, Branka Pujić, Gagi Jovanović Foto: Instagram/_blejzmodesti

Ćerka poznarog para našeg glumišta Dragana Jovanovića i Branke Puhjić - Anđela Jovanović, stekla je svoju publiku. Popularnost i širu pažnju javnosti privukla je ulogama u TV serijama "Moj rođak sa sela" i "Totalno novi talas", kao i ulogom kadetkinje Svetlane Savić Cece u TV seriji "Vojna akademija".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Glumci blistaju na premijeri: Evo šta su rekli o filmu o životu Ace Lukasa "Pokidan"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Vitez Koja

    1. decembar 2023. | 10:45

    Nije talenat u pitanju, nego nepotizam.Od 5-6 na generaciji mladih ljudi na akademiji, njih barem 3-4 su deca nekih glumaca, reditelja... Otpadnu mnoga zaista talentovana deca zbog tog očiglednog nepotizma, koji je u glumištu jedan od najvećih u našem društvu.Od 50-oro dece glumaca, možda ima 3-5 talenta ostalo je prosek ili ispod proseka.

    Podelite komentar

  • Bgd

    1. decembar 2023. | 14:33

    Deca poznatih nemaju dara ni sarma. Kace se na roditelje. Sramota.

    Podelite komentar