• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Influenserka povlači ćerku iz škole da bi obe imale vremena za "TikTok": Ne želi, kaže, da propusti priliku

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mama ima više od pet miliona pratilaca

  • 0
Disney California Adventure Park Foto: Instagram/kat_clark_

Jedna mama je otkrila da će ispisati svoju 12-godišnju ćerku iz škole kako bi se obe fokusirale na karijeru influenserke.

Mama Ket Klark, sa Zlatne obale u Kvinslendu, ima preko pet miliona "TikTok" pratilaca i proglašena je za kreatorku godine na godišnjim nagradama 2022.

Ova 37-godišnjakinja vodi popularni australijski podkast "Basically Besties" sa svojim ćerkama Latišom (20) i Dejom (12), za koje Ket ima veoma stroga roditeljska pravila.

- Tradicionalno školovanje je funkcionisalo za Deju u osnovnoj školi jer sam imala korporativni posao. Od ulaska u ovu novu karijeru bilo mnogo je putovanja. Često letim za Sidnej. Deja čak počinje da dobija prilike, tako da od 9-15 časova, od ponedeljka do petka, takvo školovanje nam ne ide.

Kat je rekla da Deja kreće sa kućnim školovanjem od sledeće godine.

- Mislimo da je to najbolje za nju, samo zato što ne želimo da propusti ove prilike. "TikTok" oduzima mnogo vremena.

Mama je rekla da Deja može da se vrati tradicionalnom školovanju kroz godinu dana ako joj ne bude prijao novi način života.

Njena druga ćerka, Latiša, završila je srednju školu i prvobitno se odmah nakon toga upisala na pravni fakultet, ali ga je napustila šest meseci kasnije da bi se bavila podkastom.

- Da je Deja želela da bude lekar ili advokat ohrabrili bismo je da krene za tim snovima. Ali trenutno to nisu njeni ciljevi. Spremni smo da radimo sa njom šta god da se desi - rekla je mama.

Ket je otkrila i da je svoje ćerke naučila da budu svoje i da se ne menjaju ni za koga.

I njihovi pratioci su imali mišljenje na ovu temu.

- Ja bih 100 odsto pustio svoje dete da napusti školu da ima neki smer i da je dovoljno zrelo - rekao je jedan tata.

- Mrzela sam školu i moji roditelji su bili jako protiv toga, terali su me da završim i bila sam na fakultetu jedan semestar. Prilika da se ponovo upišete kao student zrelih godina ovih dana je mnogo lakša i široko prihvaćena, ako ste odlučili da ipak želite srednju školu ili visoko obrazovanje.

- Kao profesor u srednjoj školi, mislim da je ovo sasvim u redu! Zašto terati dijete da ostane u školi ako to nije za njega -rekla je jedna profesorka, piše "Daily Mail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako odgajati decu bez ekrana

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica