• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrivene ovogodišnje božićne čestitke kraljevske porodice: Kejt i Vilijam se odlučili za crno-beli portret

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slika krunisanja odabrana je za božićnu čestitku kralja i kraljice, dok su se princ i princeza od Velsa odlučili za porodičnu fotografiju

  • 0
Kraljevska porodica Kejt Midlton i Vilijam portret Foto: Tanjug/AP

Kraljevska porodica objavila je svoje božićne čestitke za ovu godinu.

Kralj i kraljica Velike Britanije izabrali su fotografiju dana krunisanja napravljenu u Bakingemskoj palati za svoju božićnu čestitku ove godine. Međutim, formalna slika, koja prikazuje Čarlsa i Kamilu u prestonoj sobi palate nakon krunisanja, u potpunoj je suprotnosti sa opuštenom porodičnom grupnom fotografijom koju su odabrali princ i princeza od Velsa.

Monohromna slika koju su odabrali princ i princeza od Velsa prikazuje porodicu, svi neformalno obučeni i raspoređenim oko nasmejane najmlađe princeze koja sedi na stolici. Vilijam i Kejt fotografisani su sa svojom decom princom Džordžom, princezom Šarlotom i princom Luisom u Vindzoru.

U međuvremenu, članovi britanske kraljevske porodice okupili su u Vestminsterskoj opatiji na godišnjoj božićnoj službi. Elegantnoj princezi Kejt, koja je bila sva u belom, pridružili su se princ Vilijam i njihova deca.

Na čestitki kralja i kraljice nalazi se slika koja je napravio fotograf Hugo Burnand koji je snimio par kako stoji jedan pored drugog, sa Čarlsom koji nosi krunu Carske države i Kamilom koja nosi krunu kraljice Marije.

Kralj je takođe prikazan kako nosi krunsku tuniku i ogrtač koji je napravljen od ljubičastog svilenog somota izvezenog zlatom, koji je nosio kralj Džordž VI 1937. godine. Kraljica nosi svoj ogrtač koji su izradili Ede i Ravenscroft, a dizajnirala i ručno izvezla Kraljevska škola za ručni rad.

Kraljevska porodica Čarls i Kamila Foto: Tanjug/AP

Slika je snimljena na dan krunisanja, 6. maja 2023. u Vestminsterskoj opatiji i podseća na dan kada je kraljevski par prvi put zvanično izašao na balkon palate da mahne gomili, u čemu su im se pridružili princ i princeza od Velsa i njihova deca, princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis, i ostale zvanice.  Događaj je okupio oko 100 šefova država, kraljeva i kraljica iz celog sveta, poznatih ličnosti, svakodnevnih heroja i porodice i prijatelja para.

Božićne slike koje se koriste za ukrašavanje službenih svečanih čestitki redovno objavljuju stariji članovi kraljevske porodice sa čestitkama koje šalju prijateljima, porodici i kolegama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kejt Midlton ili Megan Markl: Kod muškaraca "mrtva trka"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica