• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Učini dobro delo - doniraj za Banku hrane Beograd

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ogromna pomoć Banci hrane dolazi od organizacija, ali i od pojedinaca. Zaustavljanje gladi počinje od humanosti, od želje da se obezbede uslovi za promenu koja obezbeđuje svima dostojanstven život

  • 0
hrana, doniranje, pokloni Foto: Shutterstock

Većina novogodišnjih odluka je orijentisana na nas same. Svake novogodišnje noći odlučujemo da će sledeća godina biti bolja od prethodne jer ćemo u svojim postupcima i navikama promeniti određene stvari. Obećavamo sebi da ćemo jesti zdravije, više vežbati, uštedeti više novca i steći više prijatelja. Do februara uglavnom već zanemarujemo većinu stvari sa liste, ako ne i sve. Jednostavno, one nisu održive. Ali postoje i one koje to mogu biti.

Započinjanje novog poglavlja u velikodušnijem stilu je nešto što možemo svi, jer ništa ne pruža tako dobar osećaj kao što je davanje. Setite se i sami koliko ste srećni kada svojim najmilijima pronađete savršen poklon za praznike.

Baš u periodu Nove godine, davati i pružati pomoć nekome u nevolji stvara novi, preko potreban početak za obe strane.

hrana, doniranje, pokloni Foto: Shutterstock

Vaša humanost nekome donosi obrok

Banka hrane Beograd (BHB) je humanitarna, neprofitna organizacija osnovana 2006. godine sa ciljem da doprinese smanjenju siromaštva, gladi i rasipanja hrane. Banka Hrane je član Evropske federacije banaka hrane - FEBA od 2009. godine.

Njihov cilj, pored prikupljanja konkretne pomoći je i podizanje svesti o problemu siromaštva u Srbiji, širenje filantropije i podsticaj društveno-odgovornog poslovanja.

Banka hrane prikuplja namirnice od kompanija proizvođača hrane, agro-industrije, trgovinskih lanaca prehrambenih proizvoda.

Deli ih svim ugroženim kategorijama: deci i mladima sa smetnjama u razvoju ili bez roditeljskog staranja, osobama sa invaliditetom, samohranim majkama/roditeljima, raseljenim licima, porodicama bez primanja, beskućnicima, starim licima, korisnicima narodnih kuhinja, korisnicima Sigurnih kuća, nezaposlenima, Romima...

Da praznici proteknu u znaku dobrog dela

Ogromna pomoć Banci hrane dolazi od organizacija, ali i od pojedinaca. Zaustavljanje gladi počinje od humanosti, od želje da se obezbede uslovi za promenu koja obezbeđuje svima dostojanstven život. Stoga vas Dijamant poziva da učinite nešto što će vas samo koštati malo vremena i truda, a da dolazi iz čistog srca i dobre namere.

Dijamant Foto: Dijamant

Ono što tokom praznika treba da uradite, osim da delite trenutke sa svojim bližnjima, jeste da odete na "Instagram" nalog @dijamant.rs, kliknete na zvezdicu "aktiviraj filter", a potom napravite sliku ili snimak koji treba da okačite na svoj story i da na njemu tagujete @dijamant.rs.

A možete im jednostavno i poslati fotografiju sa iskorišćenim filterom u Inbox.

dijamant Foto: Dijamant

Dijamant će za svaki podeljeni stori, odnosno poslatu fotografiju, donirati po jedan svoj proizvod Banci Hrane Beograd, koja se stara da neki od nas svakoga dana dobiju taj jedan, ali jako važan, obrok koji im nedostaje.

Udruženi u dobroj nameri možemo više. Nemojte čekati na novogodišnju čaroliju, donesite je vi nekome prvi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica