• 9

Vreme čitanja: oko 4 min.

Džo je otac 180 dece, a sada poziva i žene iz Srbije da produže njegove gene

Vreme čitanja: oko 4 min.

Otkriva nam i kako provodi praznike

  • 9
Džo Donor Foto: Privatna arhiva

Džo dolazi iz Velike Britanije i čovek je koji je prepoznatljiv po nečemu veoma nesvakidašnjem.

Poznat pod pseudonimom Džo Donor je postao biološki otac oko 180 puta, zbog čega je i nezvanično prozvan "britanskim najplodnijim tatom".

Kao biološkog oca ovoliko dece, pitali smo Džoa da nam nešto više pojasni o njegovom "poslu bez zarade", s obzirom na to da on ovo čini iz zadovoljstva i da ne naplaćuje bilo kakve usluge, već samo neke sitnije takse.

Veštačka oplodnja je uveliko pustila svoje korene širom sveta, zbog mnogih parova koji iz medicinskih razloga nisu u stanju da se na prirodan način ostvare kao roditelji. Ali, 52-godišnji Džo je voljan da pripomogne ženama koje priželjkuju decu.

- Imao sam nekoliko dece pre nego što sam počeo da doniram. Nije bilo moguće da imam više dece u mojoj vezi, a imao sam poneku decu van veze, tu i tamo, slučajno, a pošto se nisu očekivala, to je dosta komplikovalo stvari. Onda sam počeo da doniram privatno, tamo gde su se deca očekivala i svi su bili srećni - govori nam Džo.

Kako navodi, ovo je njemu zadovoljstvo, a damama koje su zainteresovane da nose njegovo dete nudi tri opcije kako to može da se obavi: veštačkom oplodnjom, prirodnom oplodnjom i ako ne žele da se procedura obavi u klinici - ubrizgavanjem.

Džo Donor, joe donor Foto: Privatna arhiva

Kako je jednom prilikom naveo, on smatra da je najefikasniji način prirodna oplodnja putem odnosa, na šta žene i pristaju, jer im je važno samo ono što će dobiti iz spavanja sa njim. A, kako njegov neprofitabilan posao utiče na njegov ljubavni život, objasnio nam je ukratko:

- Sam sam. Većina žena misli da je divno da jedan stranac pomaže onima koji ne mogu sami da imaju decu, ali velikom broju žena i nije prijatno da budu sa partnerom koji ima toliko dece i na ovakav način. Postoje i one koje su srećne što imam mnogo dece, ali ne pristaju na isto dok sam sa njima. Razumem ih. Skoro niko ne želi da njihov partner ide i oplođuje druge žene prirodnom oplodnjom ili čak i ostalim putevima - govori Džo za Ona.rs.

Džo je takođe pomenuo jednom da, u slučajevima kada isporučuje svoju spermu u malim špricevima, nada se da će biti uspešno i da ne mora da se ikada više susretne sa tim ženama. No, postoje dame koje su "posebne" Džou i koje bi rado video ponovo i obišao nakon porođaja, ali to i nije toliko često. Kako nam objašnjava, sa nekim od svoje dece Džo svakodnevno razgovara putem poziva, a sa nekima se viđa i lično, ukoliko žive u blizini. Međutim, zbog daljine i želje da dete odgajaju sa svojim partnerom, postoje i ona deca koju nikada neće videti.

Džo Donor nema posebnu cifru na umu kao cilj širenja svojih gena, ali dokle god može, planira da na ovakav način "pripomogne ženama". Njegove društvene mreže,poput "Instagram" profila @joe_donor_uk , služe mu kao profesionalni profili, gde žene koje su zainteresovane da im on bude donor, mogu više da se raspitaju. Tako, Džoa su pronalazile i žene iz Argentine i Australije, gde ima mnogo dece, na južnim krajevima sveta, a zatim i iz Finske.

- Tako - svuda u svetu. Nadam se da će neke žene iz istočne Evrope želeti moju pomoć i da će me posetiti u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pomoći ću svakoj ženi koja može da dođe, iako ne planiram da posetim istočnu Evropu u ovom trenutku. Ali, samo dođite u Englesku, biće to zabavno vreme. Rado ću organizovati i dvojno državljanstvo svakog deteta, ako to želi majka deteta - otkriva nam on.

S obzirom na to da je sezona praznika svuda u svetu i da ih ljudi obično provode sa svojim porodicama, upitali smo ovog donora kako ih provodi.

- Posetio sam jedno ili dvoje dece koja žive u blizini, i razgovarao sam sa mnogima koji žive dalje, posebno u Južnoj Americi. Ali, proveo sam Božić sam. Volim da idem u Veterspun i obiđem lanac pabova u Engleskoj, koji su poznati po tome što su jeftini, ali zabavni. Moj božićni ručak je koštao samo 3,50 evra. Sedeo sam pored vatre,  zagrejan sa hladnom gajbom na Božić - opisuje Džo.

Upitao nas je da li neka dama iz Srbije možda želi dete sa njim na ovakav način, a ako postoji neka zainteresovana, Džo je čak poziva da kontaktira sa njim putem društvnih mreža ili imejl-adrese joe00donor@gmail.com.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ishrana pre trudnoće i VTO: Saveti nutricioniste za buduće roditelje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • ISTINA

    29. decembar 2023. | 13:44

    Kome trebaju njegovi geni,majko mila gde ovaj svet ide?!Izgleda kao da su ukrstili jazavca i šargarepu, bez uvrede jazavca.Gde ovaj svet ide i koliko treba biti očajan da ti ova blago je reći karikatura bude donor??!!!

    Podelite komentar

  • Srba

    29. decembar 2023. | 13:58

    Pa, ako želite da vam deca izgledaju kao Josa Ćosa (Elmer Fudd)- samo napred. Budala nikad dosta na ovom svetu, očigledno.

    Podelite komentar

  • Svasta

    29. decembar 2023. | 13:23

    Uhapsiti budalu.

    Podelite komentar