• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Citati Mihaila Labkovskog koje treba svaki dan da čitate: "Ljubav merimo stepenom patnje":

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Reči koje će vam dugo ostati u sećanju

  • 0

Poznati psiholog Mihail Labkovski je autor stotina odličnih citata o odnosima.

Verujemo da ćete neke i zapamtiti, a možda i odštampati i zalepiti da vam bude blizu očiju kako biste se svaki dan prisetili lepih reči, piše "Woman forum daily".

"Sve dok pokušava da u očima muškaraca shvati da je i dalje dobra i da im se može dopasti, žena će uvek biti okačena na udicu muške ocene. A ovo je put u nigde".

"Samoljublje ne zahteva žrtvu. Ne morate čak ni da smršate".

"Opustiti se zapravo znači ne raditi ništa: ne gledati film, ne čitati poeziju, ne kuvati kotlete, ne slušati muziku. Opuštanje znači da sedite u tišini, stojite, hodate, ali ne radite ništa. Nema svrhe ni smisla u vašim postupcima. Odrasli bi ovo trebalo da nauče od dece".

"Garancija srećnog porodičnog života, braka i seksa sa jednim partnerom je samo u jednom - u stabilnoj psihi. Bez ustupaka, bez kompromisa sve je ovo direktan put do kardiologa ili onkologa. Kada čovek ima stabilnu psihu, može ceo život da živi sa jednim partnerom. I voli njega samog".

"Ljubav merimo stepenom patnje. A zdrava ljubav se odnosi na to koliko ste srećni".

"Kada vam stjuardesa pokaže aparate za spasavanje, šta ona kaže o maskama za kiseonik? "Ako putujete sa detetom, obezbedite masku prvo sebi, pa detetu". Ovo je cela poenta. Svi pokušavaju da pomognu detetu, a to ne ide tako. Ako želite da se vaše dete oseća dobro, uradite nešto prvo za sebe".

"Ako vam se ne sviđa način na koji se muškarac ponaša, ne morate da tražite izgovore za njegovo ponašanje. Situacija u kojoj se "nije javio" znači kraj veze za zdravu devojku, a početak ljubavi za nezdravu devojku".

"Jedini put u životu čoveka kada je objektivno zavisan i kada se može smatrati taocem je detinjstvo i zavisnost od roditelja. Ovo ne traje dugo. U drugim slučajevima, biti u bilo kojoj vezi je izbor odrasle osobe".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako razgovarati sa decom o intimnim odnosima?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica