• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svekar i svekrva su uradili nešto protiv volje roditelja: Snaja preti da će im zabraniti da viđaju dete

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podigla se bura na internetu posle nesvakidašnjeg događaja

  • 4
baka i deka, baka, deka, beba, čuvanje bebe Foto: Shutterstock/Monkey Business Images

Bake i deke su uvek dobra opcija za čuvanje deteta, ali njihov sistem vaspitavanja se podosta razlikuje od planova roditelja.

Tako je jedna mama, koja ima 32 godine, "upala" u problem. Naime, ona i suprug su jednog dana ostavili njegovim roditeljima, a njenomm svekru i svekrvi, šestomesečnu ćerku na čuvanje. Nekoliko sati kasnije doživeli su šok.

Baba i deda su bez znanja roditelja probušili detetu uši. To je ovu mamo iznerivralo, toliko da razmišlja da ih izbaci iz života. Rekla je mužu da ne želi više da im ostavlja dete na čuvanje jer su izneverili njihovo poverenje i išli protiv želja roditelja.

- Moj muž potiče iz kulture u kojoj nije neuobičajeno bušiti uši devojčicama, a njegova majka je počela da me gnjavi oko toga da će ćerki probušiti uši nekoliko dana posle rođenja - saopštila je ova mama na društvenim mrežama.

Ona joj je stavila do znanja da to neće uraditi i da će sačekati da dete poraste i sama izrazi želju za tim. Ono što ju je posebno iznerivralo jeste da je beba posle bušenja ušiju jecalo i bila crvena u licu, piše "Daily mail". Ta situacija je naterala roditelje da odu kod lekara kako bi dobili savet šta da rade, kako da smire dete i da li je potrebno da izvade minđuše. Na kraju je to lekar i predložio jer je očigledno da smetaju bebi i da nije vreme da se sad navikava.

- Brinem se da će se opet nešto slično desiti. Odlučila sam da mi niko neće čuvati dete i da svako ko bude bunio protiv naših pravila, neće imati kontakt sa našom ćerkom. Izgubili smo poverenje i sigurni smo da ćemo ih prijaviti policiji da se ponovo nešto slično desi - kaže ova mama.

Komentari na društvenim mrežama su raznorazni, a jedan od onih koji je ostavio najveći pečat jeste da "su oni unakazili dete i to protiv želje roditelja i da ti ljudi imaju ozbiljne probleme. Bušiti telo deteta je velika stvar".

Kako biste vi reagovali?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Baka i deka ili vrtić: Šta je bolje za vaše dete i kada je ono spremno za kolektiv

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Verica Nastasijevic

    6. februar 2024. | 12:57

    Babe i dede moraju da se dogovaraju sa roditeljima dece,beba.Suludo je busiti usi bebi,a pritom se ne dogovoriti sa mamom i tatom bebe,naravno da cese stvoriti nepoverenje.

    Podelite komentar

  • V.A.Laki

    6. februar 2024. | 18:51

    Ева није имала свекрву, а Адам није имао ташту. То је био почетак Рајских дана на Земљи !

    Podelite komentar

  • Cale

    12. februar 2024. | 06:33

    Sve sto nije u dogovoru sa roditeljima je bezobrazluk .Moje dete vise nikad ne bih ostavila sa babom

    Podelite komentar