• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li majka ima pravo da na "Instagramu" objavljuje erotske slike? Žustro smo se raspravljali na ovu temu

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mislim da takvim fotografijama nije mesto na društvenim mrežama"

  • 0
Diskusija Foto: Shutterstock

Pitam se, da li je to normalno i da li nas je Valter Skot lagao kada je rekao da je diskrecije savršenstvo razuma i vodilja ka svim životnim ciljevima? Trendovi se menjaju pa je i diskrecija, valjda, "prevaziđena". Kolega mi je pokazao fotografije jedne mame koja je, po mom mišljenju, otišla predaleko sa slikama iz spavaće sobe. Žustro smo se raspravljali.

"Pogledaj kako se ova žena slika, šta misliš o tome?", prokomentarisao je pojavu na "Instagramu". A pojava je žena srednjih godina u donjem vešu, sa spuštenim bretelama ili dok leškari na plaži u toplesu (na stomaku, naravno). I to nije sve, dok je skrolovao, usledile su i porodične fotografije.

"Je l' joj je to dete?" upitao sam začuđeno.

"Da, da, ona ima decu", odgovorio mi je.

Ostao sam bez teksta. Mislim da takvim fotografijama nije mesto na društvenim mrežama, gde je dostojanstvo? A naročito ne na "Instagram" profilu jedne majke. Kako će ona svoju decu da uči moralnim vrednostima kad svojim primerom gazi one uzvišene reči Valtera Skota?

"Pa dobro, nemam ja ništa protiv. Jeste malo preterala, ali ne vidim da to može da utiče na dete", rekao mi je, a koleginica s druge strane stola dodala je još oštrije: "Naravno da može da ima takve slike, pa ne mora dete da ih vidi".

Ostao sam zatečen. Skrolujemo profil, a na slikama dete, pa ona, pa bretele koje nisu na mestu.

Ipak smatram da neko ko je roditelj treba da ima malo više obzira i da privlačenje pažnje seksepilnošću i materinstvo, pa i očinstvo, ne idu pod ruku. Bar ne tako zajedno, na istom profilu.


"Svako neka radi šta želi. Ako ona misli da je to u redu, neću da je osuđujem. Ako je majka, ne znači da ne treba da radi isto što i mnoge druge žene, da se ponosi i svojim telom izmeđuostalog. Samo, treba i za to imati ukusa. Nekada je lepo, a nekada degutantno", dodaje kolega.

I tako se naš razgovor završio. Izgleda da sam "manjina", iako sebe ne smatram konzervativnim.

Šta vi mislite o ovome, imaju li majke tu slobodu da pokažu više nego što bi njihovo dete trebalo da vidi na javnom profilu?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: ANKETA Da li je važnije imati skuvan ručak i obrisanu prašinu ili srediti frizuru i nokte?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica