• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porađala se 27 puta i imala 69 dece, a suprug još više: Ko je bio bračni par Vasiljev?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Smatrali su ih mitom, a onda su našli dovoljno uverljive dokaze da budu upisani kao svetski rekorderi

  • 0

Valentina Vasiljeva je ime koje ne zvuči toliko poznato, no ona je Ruskinja koja je sa suprugom postavila svetski rekorder u nečemu veoma nesvakidašnjem.

Danas je postalo veoma retko da jedno domaćinstvo ima više od troje-četvoro dece, iako svi znamo priče da je ranije taj broj bio barem udvostručen.

Ali, jeste li se ikada zapitali koliko dece jedna žena može da rodi? Ako niste, i to je u redu, a ako jeste, ovo je tekst koji će vam sigurno dati odgovor - ne onakav kakvom ste se nadali, ali ipak odgovor.

Valentina Vasiljeva se sa svojim suprugom Feodorom pobrinula da njeni geni ostanu na planeti još dugi niz godina, tako što je bila majka 69-oro dece. Svako dete je rodila Valentina, a Feodor je iz ranijeg braka imao još dece.

Naime, rodila je 16 pari blizanaca, sedam trojki i četiri puta četvorke. To znači da je efektivno rađala 27 puta.

Valentina je rođena 1707. godine u gradu Šuji, koji se nalazi oko 250 kilometara severoistočno od Moskve. Bila je domaćica, a sva rođenja dece su se desila između 1725. i 1765. godine. Žena je verovatno imala trudnoću od 37 nedelja sa blizancima, 32 nedelje sa trojkama i 30 nedelja sa četvorkama. Neverovatno, s obzirom na period u kojem se to dogodilo i činjenicu da nije imala najbolju medicinsku pomoć kao jedna obična domaćica. Samo dvoje dece nije poživelo dugo nakon rođenja, prenosi "Marca.com". Možete li zamisliti da je bila trudna više od 20 godina?

Organizacija Ginisove knjige rekorda je odlučila da u priču veruje, te je upisala imena bračnog para za ovaj neobičan rekord. Razlog zašto su odlučili da veruju, pored fotografija, jeste i jedno pismo upućeno Valentininom mužu, Feodoru, koji je tada imao 82 žive dece. 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Majka deteta sa autizmom govori kako život ide dalje kad se dođe do ivice

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica