• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sestra je "ukrala" ime koje sam ja želela za bebu: Osvetila sam joj se, ali me svi osuđuju zbog toga

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li je ovo dovoljan razlog za svađu?

  • 0
Rasprava dve žene Foto: Shutterstock

Oni koji imaju brata ili sestru, sigurno su mnogo puta u životu čuli kako se ne treba svađati i da se ta ljubav nikada ne treba narušiti. Ipak, nije uvek moći nečije prirode da to i kontroliše.

Jedna žena je svoj problem i osvetu prenela anonimno na društvenoj mreži "Redit", gde se požalila na svađu sa rođenom sestrom.

Naime, svako od nas u nekom trenutku počinje da razmišlja i mašta  o imenima buduće dece, ma koliko taj momenat bio blizu ili daleko. Ova žena je imala pravi sukob upravo oko imena dece sa svojom sestom Keli.

- Još kada smo bile male, ona bi uvek pokušavala da me kopira ili da me nadmaši. Na primer: U školi bi se pridružila svakom klubu ili sportu u kojem sam bila ja i pokušavala da me "pobedi" u tome (debata, šah, tenis, itd.). Keli bi mi uvek "bacila" u lice da ima "bolje prijatelje" od mene, što je zaista značilo da je bila među popularnom decom, dok sam ja više volela da budem u društvu ljudi koji mi zaista prijaju.

U svakom slučaju, Keli i ja smo zatrudnele u slično vreme. Prva sam ja zatrudnela, a kada smo moj partner i ja saznali pol, odlučili smo da bebicu imenujemo imenom koje od malena obožavam - Džozefina.

Keli zna da za mene ne postoji lepše ime za bebu i da sam oduvek želela da se tako i zove moje dete. Mislila sam da će imati dovoljno poštovanja da ovo ime smatra "zauzetim", ali ne. Dve nedelje kasnije, ona i njen dečko objavili su na društvenim mrežama da "čekaju bebu Džozi" - kaže razočarana sestra.

Pozvala je sestru i pitala da li će zaista tako nazvati bebu, baš kao što sam ja želela. Na to je Keli samouvereno rekla da ona neće promeniti ime i da, ako njenoj rođenoj sestri to smeta, može onda ona da se predomisli.

Tužna trudnica, trudnica, uplakana trudnica, napuštena trudnica, prevarena Foto: Shutterstock

Besni budući roditelji ipak nisu odustali od imena i dali su ćerki ime koje su priželjkivali.

- Najavili smo rođenje na društvenim mrežama, i na moj užas, već sledeće nedelje, Keli je objavila sliku nekih ćebadi po meri koje je naručila sa imenom Džozi na njima, što je nadimak koji smo moj partner i ja koristili za našu Džozefinu u našoj objavi - navodi ona u objavi.

Besna, žena je pozvala svoju sestru i zahtevala da promeni svoje planove, jer je njena ćerka već rođena i nosi planirano ime.

- Rekla sam Keli otvoreno da je nazivam bleferom, a ona mi je rekla da ne blefira i da mogu slobodno da promenim ime svojoj bebi ili će u porodici biti dve Džozi. Nazvala sam je velikim narcisom i rekla joj da nije dobrodošla u život moje bebe. Dve nedelje nakon ovoga, Keli je rodila svoju bebu Džozi. Nisam je uopšte kontaktirala. Shvatila sam da se oporavlja i da ne treba da je stresiram odmah nakon porođaja. Prošle nedelje me je Keli pozvala jer je htela da dođe i upozna moju bebu, koja sada ima šest meseci. Pitala sam da li je promenila ime svojoj bebi, a ona je zbunjeno rekla ne. Podsetila sam je na ono što sam joj rekla pre nego što su se naše bebe rodile, a ona me je nazvala "nerazumnom". Sada se cela porodica digla protiv mene što nisam dozvolila da moja sestra upozna svoju nećaku - kaže ona, piše "Mirror".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sestre Marija i Marina Gobović o roditeljstvu i deci

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica