• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Volim sina i ćerku na različite načine": Šta mislite o izjavi ove žene?

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Povela se polemika oko ljubavi na relaciji roditelj-dete

  • 0
majka i deca, majka sa decom, majka, deca, sin i ćerka, porodica Foto: Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A

Ako pitate bilo kog roditelja da li više voli jedno dete od drugog deteta - svi će reći samo jedno: tu nema razlike. Tog mišljenja je i jedna mama po imenu Keti LeFevr, ali ipak navodi razlike - drugačije voli svoju decu jer su različitog pola.

Ona kaže da svoju decu voli na različite načine i da je njeno srce podeljeno na dva dela.

Podrazumeva se da je ljubav majke prema detetu neprikosnovena, ali eto, ova mama je rekla da voli decu istom jačinom, ali potpuno drugačije. Ona kaže da se pitala, dok je imala samo jedno dete, da li će moći i imati mesta u srcu da voli još jedno. Kada je rodila drugo dete, shvatila je da je to i te kako moguće, ali to ne podrazumeva da će da ih voli na isti način.

Šta ona misli pod tim?

Keti smatra da je svako dete individua za sebe, piše "Baby chick". Jedinstveni su i ona to voli kod njih zato Keti i ima poseban odnos sa svakim od dvoje svoje dece. Recimo, ćerka od tri godine je hrabra, smela i spremna da preuzme kontrolu. Isto tako, veoma je osetljiva i radoznala. Spremna je, kaže ova mama, da bude svačiji prijatelj i primećuje dosta svojih karakteristika.

S druge strane, njen sin od godinu i po dana je uporan, odlučan i nezaustavljiv. Brzo i besno je ušao u njihov svet i totalno ih uzdrmao. Kako kaže, ume i on da bude topao i ljubazan i uvek je sa osmehom na licu.

Kako neguje ona odnose sa decom?

- Sa ćerkom imam odnos pun ljubavi i u dubini duše osećajan. Kao smo zajedno milionima godina i to je neka sveta ljubav koju ništa ne može slomiti. Često joj kažem da sam njen najveći fan. A opet, sa sinom je drugačije. Sa njim volim da se mazim i da mu pričam uspavanke. Njega češće upozoravam i opominjem i imamo posebnu vezu mama/sin. Volim ga više nego što sam mogla da pomislim da ću moći da volim - rekla je Keti.

Ona kaže da ju je majčinstvo probudilo i pokazalo joj da ima neke emocije za koje nije ni znala da ih poseduje. I priznaje da jako voli svoju deci, podjednako, ni manje ni više jedno od drugog, ali ih voli na drugačije načine.

Šta mislite o ovome? Odgovorite nam u anketi u nastavku. 

Da li drugačije volite sina i ćerku?

Glasajte

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Koje su posledice kažnjavanja dece i zašto ne treba primenjivati ignorisanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica