• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Konferencija "Profi mama": Da li nam je potrebna edukacija da bismo bili dobri roditelji?

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Još samo tri dana do konferencije "Profi mama"

  • 0
Konferencija "Profi mama" Foto: Maja Živić

Sve je veća svest u regionu o značaju edukacije u oblasti roditeljstva.

To potvrđuje i konferencija o roditeljstvu "Profi mama", koja se 23. marta u Madlenianumu održava drugu godinu za redom. Konferencija "Profi mama" će okupiti i edukovati pet stotina roditelja i na jednom mestu će se okupiti brojni stručnjaci iz oblasti roditeljstva koji će govoriti o raznim temama važnim u ranom razvoju deteta: Odnos mame i bebe u prvoj godini, uloga tata u vaspitanju, od tantruma do emocionalne inteligencije, partnerski odnos i drugo.

Kada učimo da vozimo, idemo na teorijsku i praktičnu obuku od nekoliko meseci, a zatim imamo probnu vozačku dozvolu prve dve godine. Kada postanemo roditelji, od prvog dana se od nas očekuje da apsolutno ispravno i samouvereno podižemo svoju decu, iako nas niko o tome nije učio.

Konferencija Foto: Maja Živić

Da li je ovo ispravno razmišljanje?

Istina je da nam mnoge stvari u podizanju dece dođu prirodno i mnogo se toga zaista uči u hodu, ali prevelika su očekivanja i odgovornosti sa kojima se susretnu novopečeni roditelji. Internet je zaista prepun raznih saveta, ali u moru informacija teško je odabrati ko su relevantni stručnjaci čije ćemo mišljenje vrednovati. Mnogo je knjiga o roditeljstvu, a tako malo vremena za čitanje kada dođe beba.

Konferencija Foto: Maja Živić

"Nekad je celo selo odgajalo decu, a danas mi možemo biti tvoje novo selo", kažu organizatori konferencije "Profi mama".

"Profi mama" se održava u subotu 23. marta, drugu godinu za redom u velikoj sali "Madlenianuma", i do sada je prikupila veliku podršku brojnih roditelja, psihologa, pedijatara, psihoterapeuta, fizijatara i drugih relevantnih stručnjaka iz oblasti roditeljstva iz regiona.

Među govornicima se nalaze Irena Orlović, Jovana Budima, dr Danijela Vukićević, Miša Stojiljković, Ivana Muškinja, Smiljana Grujić, dr Snežana Tomić i drugi vrsni stručnjaci i iskusni roditelji. Kompletan program možete pronaći na sajtu Profi mama konferencije.

Konferencija Foto: Maja Živić

Konferenciju "Profi mama" možete pratiti uživo ili putem live stream-a. Snimak svih predavanja biće dostupan za gledanje i narednih sedam dana nakon održavanja. U holu "Madlenianuma" su organizovane zanimljive aktivnosti za decu u saradnji sa igraonicom MokoŠa.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta su poremećaji školskih veština kod dece i kako da ih roditelji ne pomešaju sa lenjošću?!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica