• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imate loš odnos sa snajom? Saveti kako da joj umesto svekrve budete kao druga majka

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Načini kako da joj se približite i uspostavite dobru konekciju

  • 1
Svekrva Foto: Shutterstock

Nema čoveka koji nije čuo da je odnos između svekrve i snaje često zategnut i na tankom ledu jer se, svaka na svoj način, bore za ljubav bitnog muškarca u njihovim životima - sina odnosno muža.

Nedavno ste i (ne)zvanično dobili snaju i želite da sa njom izgradite povoljan i dobar odnos, bez problema i velikih trzavica? Da, to je moguće, iako treba da se radi sa dva možda dijametralno suprotna karaktera, ali i te kako može biti jako uspešno. Evo nekoliko saveta.

Ponašajte se prema snaji kao prema ćerki

Ostavite po strani svoje mišljenje i stav o tome da li smatrate da je baš ona osoba koju želite za svog sina, on je nju birao i ona je odabrala njega da usreći. Važno je da je primite u svoju porodicu i ponašate se prema njoj kao da je tu od rođenja, piše "Granset.com".

Pokušajte da je dobro upoznate i zainteresujete se za njena interesovanja.

Budite otvorenog uma kada je upoznajete

Ako je sin rešio da devojku upozna sa porodicom, onda to treba da znači da sa njom ima velike iozbiljne planove. Zato je najbolje da budete blagonakloni jer je jako važno da ostavite dobar prvi utisak. Ključno je da budete otvoreni u svakom smislu i da zanemarite sve procene koje vam se vrzmaju po glavi o njoj. Potrudite se da provodite s njom neko vreme.

Probudite pristupačnost kod sebe

Najbolji odnosi generalno se grade iz poverenja i dobre komunikacije. Budite joj pri ruci ako joj zatreba savet i nemojte štedeti na rečima. Time će vaša snaja da vas gleda kao na nekoga na koga može da se osloni. Jako je važno ako i vi znate da joj se možete poveriti kada imate neki problem.

Starija i mlađa žena, snajka, snaja, svekrva, majka ćerka Foto: Shutterstock

Prihvatite njene mane i poštujte njeno mišljenje

Niko nije savršen, tako da će nesumnjivo biti trenutaka kada se vaša snaja predstavlja u nepovoljnom svetlu ili ima određena mišljenja sa kojima se možda nećete složiti. Važno je da zadržite njeno poverenje i ne prekoračite granice jer to može oštetiti vaše nade u izgradnju čvrste veze.

Poštujte njenu privatnost

Ako želite da izbegnete probleme sa snajom, preduzmite korake kako biste sinu i snaji dali prostor u njihovoj vezi. Koliko god vam ponekad bilo teško, ne mešajte im se, ostavite ih na miru i ne namećite svoje mišljenje. Šta god da je u pitanju, vaš sin je vaš sin i tu nema promene. Pustite ga da bude srećan.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Hristina Cvetinčanin Knežević o teoriji i praksi feminizma

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Lola Montez

    22. mart 2024. | 18:47

    Nikad me nije pitala za savet. Ni kad je rodila. Nikad mi ne cestita nista a ja njoj uvek, i kupim poklon. Jednom mi kaze da ne voli mog sina. Jednom za rucak napravim lososa, pitam sutradan je li bilo dobro, kaze ne jedem lososa. Dodje joj mama u posetu, kaze pravim joj lososa. Operisem karcinom, dok sam lezala u bolnici nijednom me nije ni upitala kako sam, a kad sam otpustena poslala mi pola litre supe. Ostale dane prijateljice i sin donosili iz restorana. Kovid - isto tako. Ipak, ja svako vece molim Boga za njeno zdravlje da bi bila dugo zdrava deci i majci.

    Podelite komentar