• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nema ništa protiv da je četvorogodišnji sin gleda dok se kupa: Smatra da je to "zdravo vaspitavanje"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Navodi da neće tako zauvek ostati, ali da je u njegovim godinama to sasvim normalno

  • 0
Mama i sin Foto: Shutterstock

Niko ne osporava da se roditeljstvo bazira na ljubavi, brizi i bliskosti sa decom. No, kada je u pitanju ta pomenuta bliskost, ona često može preći određene granice i oduzimati slobodu ličnog prostora kod deteta.

Ema Dikinson je pokrernula pravu buru na internetu, kada je otkrila da nema problem da je četvorogodišnji sin gleda dok se kupa.

Ako se ona pita, da vas dete vidi ili gleda dok se kupate "nije velika stvar", ali se i nakon njenog obrazloženja većina nije složila.

Kako navodi, njen sin Tedi može da uđe u kupatilo dok se ona tušira, jer veruje da je "važno da se osećate ugodno jedno pored drugog", posebno dok je njen sin još uvek mlad.

Ova 40-godišnja mama rekla je da neće dozvoliti Tediju da je vidi golu zauvek, ali da smatra da je ovo sasvim normalno u ovom periodu njegovog odrastanja.

Iako su joj mnogi govorili da to nije prikladno za dete, ona se protivi takvim stavovima, jer ne želi da Tedi raste stideći se svog tela ili da bilo čije telo osuđuje i posmatra negativno.

- Radi se o tome da dozvolite deci da preuzmu vođstvo u onome u čemu se osećaju prijatno. Mislim da je tužno kada ljudi smatraju da je to neprikladno - kada vaše dete ima četiri godine, to nije velika stvar. Verovatno bih počela da insistiram na zaključavanju vrata na kraju ove godine kada krene u školu. Deca često otvoreno govore o stvarima i ne bih želela da u učionici iznosi nešto kako je mama gola sve vreme - navodi ona za "Mirror" i nastavlja:

- Važno je da se osećate prijatno jedno pored drugog, jer su deca nevina samo kratko vreme, tako brzo rastu. Ne želim da počne da se stidi svog tela dok ne dostigne godine u kojima želi više privatnosti. Ima četiri godine, deca njegovog uzrasta i dalje trčkaraju goli, pa zato i ne želim da ga teram da prebrzo odrasta. Ovo je organski način da podučite dete zdravim stavovima - zaključuje.

Ema je otkrila i da nema problema sa mužem Dagijem ili njihovim sinom, koji je vide pod tušem. Rekla je da se, kao i većina roditelja, kupala sa sinom dok je bio novorođenče i iako to više ne radi, ne vidi problem u tome da on odluta u kupatilo dok je ona unutra.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Zašto deca lažu i šta kada ih uhvatimo u laži?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica