• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Najveća uzdanica Kejt Midlton u teškim danima je njena sestra Pipa: Kakav je odnos ove dve žene?

J. V.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Kao decu, Kejt i Pipu povezivala je zajednička ljubav prema vežbanju i sportu. Konkretno, poznato je da njih dve uživaju u hokeju, tenisu i atletici. Sestre su svoje ljubav održale i tokom studija, jer su obe upisale fakultet u Škotskoj, Pipa u Edinburgu, a Kejt u Sent Endruzu

  • 0
Pipa i Kejt Midlton Foto: Profimedia

Od rođenja, roditeljske kuće, preko zajedničkog života u stanu u Čelsiju u dvadesetim, do deljenja svog majčinskog puta sa troje dece, Kejt i njena sestra Pipa Midlton su uvek bile neverovatno bliske.

Pipa (40) je bila uz svoju sestru Kejt i javno i privatno tokom čitavog života, a sada živi na samo nekoliko koraka od princezinog doma u Adelaide Cottage na imanju Vindzor.

A sada više nego ikad Kejt (42), koja je u petak objavila da joj je dijagnostikovan rak, oslanjaće se na podršku svoje sestre posle neverovatno teških nekoliko meseci, prenosi "Daily Mail".

Kada je svet upoznao Pipu i predvideo joj vezu sa Harijem

Pipa je predstavljena svetu kao Kejtina deveruša na njenom venčanju sa princom Vilijamom 2011. godine dok je nosila šlep venčanice uz stepenice do Vestminsterske opatije. U to vreme se pomno pratio odnos Pipe i princa Harija, koji su se ponašali vrlo prisno, a neke fotografije su sugerisale da tu postoji nešto više od simpatija.

Kejt Midlton, vencanje Foto: Profimedia

Iako su mnogi pomisili da će Pipa iskoristiti tada svoju šansu da i ona postane deo kraljevske porodice, princezina sestra se držala podalje od takvog života. Ona je i sama osnovala porodicu i živi daleko mirnijim životom od svoje sestre, posebno otkako se preselila u Berkšir sa svojim mužem Džejmsom Metjuzom i njihovo troje dece, Arturom, Grejs i Rouz.

U septembru, neposredno uoči Pipinog 40. rođendana, objavljeno je da su ona i Džejms zamenili svoju rezidenciju u Čelsiju vrednu 17 miliona funti za mirnije imanje u okrugu Berkšir gde su ona, brat i sestra proveli veći deo svog detinjstva.

Kao decu, Kejt i Pipu povezivala je zajednička ljubav prema vežbanju i sportu. Konkretno, poznato je da njih dve uživaju u hokeju, tenisu i atletici.

Sestre su svoje ljubav održale i tokom studija, jer su obe upisale fakultet u Škotskoj, Pipa u Edinburgu, a Kejt u Sent Endruzu.

Kada su završile studije, zajedno su se uselile u stan u Čelsiju. Ako se sećate fotografija iz izlazaka princeze Kejt tokom perioda pre veridbe sa Vilijamom, onda znate da je i Pipa bila njeno omiljeno društvo za istraživanje noćnog londonskog života.

Kako su postale zrelije i kako se starija sestra Kejt udala za člana kraljevske porodice, njihovi zajednički izlasci pretvorili su se u izlete na sportske događaje poput Vimbldona, gde je dvojac često primećen u Kraljevskoj loži u upečatljivim autfitima.

I neko vreme je izgledalo kao da će Pipa svoj status mlađe sestre buduće princeze pretvoriti u unosnu karijeru. U to vreme ona je izdala svoju knjigu koja se ticala njene karijere iz sveta PR-a i planiranja događaja, ali to nije najslavnije prošlo.

Kejt Midlton Foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Godine 2012. objavljeno je da je Pipa sklopila ugovor o knjizi od Penguina u vrednosti od 400.000 funti za knjigu o planiranju zabave. Kasnije je počela da vodi kolumnu o hrani u jednom magazinu. U to vreme se govorilo da će "Pipine gozbe petkom uveče" savetovati o najboljim obrocima za početak vikenda sa prijateljima.

U junu 2013. imenovana je za urednicu "Vanity Fair" i napisala je seriju kolumni za časopis.

Pipa je takođe počela da piše dvonedeljnu sportsku i društvenu kolumnu za "The Sunday Telegraph" tog septembra Već sledeće godine je želela da počne da se bavi životnim i zdravstvenim problemima u okviru novinarskog posla, ali nije uspela da postigne dogovor sa mrežom NBC. Njene poslednje kolumne izašle su 2015. godine.

Sada je naizgled karijera iza nje, jer ona vodi posao u svojoj prodavnici poklona, kao i brigu o farmi, smeštenoj pored svoje kuće.

Odnos Kejt i Pipe nakon njene udaje

Iako se Kejtin život značajno promenio otkako se udala za princa Vilijama, Pipa je ranije otkrila da na njihovu sestrinsku vezu nije uticala uloga Kejt kao starijeg člana kraljevske porodice. Govoreći za "Today" 2014. godine, Pipa je rekla da ona i Kejt provode dosta vremena zajedno uprkos pritiscima sa kojima se njena sestra suočava u svojoj javnoj ulozi.

Pipa je dodala: "Još uvek radimo mnogo zajedno kao porodica i mislim da je za sve nas zaista važno što imamo zaista blisku porodicu da možemo da budemo normalni jedni s drugima, da se normalno odnosimo jedni prema drugima. I to nas je sve nekako držalo, znate, prikovane za zemlju".

Njihov brat takođe je otkrio da Pipa može da pozove Kejt kad god poželi malo "devojačkog razgovora" i da dvojac ima "normalnu, sestrinsku vezu".

Nakon što je Pipa stekla slavu u svojoj haljini za deveruše "alekander mekvin" na kraljevskom venčanju Vilijama i Kejt 2011. koje su pratili milioni širom sveta i koji su ga ugostili u Vestminsterskoj opatiji, mlađa sestra Midlton je umanjila značaj događaja, dokazujući da je Kejtin kraljevski status ne uznemirava, niti utiče na njihovu vezu.

Rekla je za NBC: "Zvuči smešno reći, ali mi smo to videli kao samo porodično venčanje. I zapravo, nisam shvatila, možda, obim toga tek kasnije. Svi smo preuzeli uloge kao i svaka porodica".

Pipa je i dalje podržavala svoju stariju sestru, uključujući i to što je bila njena pratnja na "napetom" odlasku na Vimbldon sa Megan Markl 2019. U to vreme počele su da kruže glasine o tenzijama između dve vojvotkinje, pa su svi samo čekali da i sami vide njihovu netrpeljivost.

Stoga nije ni čudo što je Kejt pozvala svoju sestru da joj pruži podršku u ovoj prilici.

Pipa je sedela pored Megan u Kraljevskoj loži i viđena je kako se smeje i šali sa suprugom princa Harija kako bi održala raspoloženje.

Ona je prisustvovala Princezinom Carol koncertu u Vestminsterskoj opatiji svake godine otkako je Kejt bila domaćin događaja - i čak je učestvovala u demonstraciji solidarnosti na koncertu pre dve godine.

U decembru 2022, kada je datum Božićnog događaja pao na isti dan kada je izašla Harija i Meganina eksplozivna "Netfliks" serija, Pipa je bila jedna od mnogih žena u Kejtinom najužem krugu koje su se okupile oko princeze dok je gledala koje su sve to uvrede na njihov račun izneli Megan i Hari.

Dijagnoza raka

Sada, nakon što je Kejt obelodanila svetu da joj je dijagnostikovan rak, bez sumnje će se oslanjati na svoju sestru više nego ikada.

Izvor je za Times rekao: "Svi su neverovatno bliski… Pipa ne samo kao sestra, već i kao najbolja prijateljica kojoj može da se poveri. Oni su izuzetno odani jedno drugom".

List je naveo da su njih dve prošle zime sa svojim muževima i decom išle na putovanje u skijalište Meribel - nešto što je držano podalje od očiju javnosti.

Kraljevski insajderi rekli su za "Daily Mail" da će se porodica "vratiti jača" nakon šoka kada je i kralju i princezi dijagnostikovan rak.

A, sa svojom odanom i voljenom sestrom pored sebe, svi koji brinu za princezu mogu biti mirni znajući da ona ima najbolju podršku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Princeza od Velsa objavila da je pod preventivnom hemioterapijom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica