• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mama tera svoju decu da plate kiriju i troškove: Zarađuju tako što rade kućne poslove

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je postavila video na "TikTok" koji pokazuje njenu tehniku roditeljstva

  • 0

Majka je podelila internet kontroverznom odlukom da svojoj deci naplaćuje kiriju. Sve je počelo od njenih ranijih iskustava sa dugovanjima koja su je pratila, pa nije želela da i njena deca bilo kada dožive istu sudbinu. Cilj joj je bio da ih nauči kako da upravljaju finansijama i da svoje finansijske obaveze izmiruju na vreme.

Mama Samanta tera svoju decu - Sajmona, Džonu i Ašera koji imaju devet, osam, odnosno šest godine da plaćaju "lažne račune".

Svake nedelje deca dobijaju "zaradu" od šest dolara, što ide za različite "troškove".

Oni dobijaju novac za obavljanje kućnih poslova i čekiraju listu koju im je majka napravila, pa na taj način "otplaćuju kiriju".

- Svojoj deci naplaćujemo kiriju iz nekoliko razloga, želim da znaju samokontrolu kada je u pitanju njihov novac i želim da upravljaju svojim troškovima - jasna je majka.

Nakon što je provela godine pokušavajući da dovede svoj finansijski život u red, Samanta je uporna u tome da njena deca budu bolje pripremljena za odraslo doba nego ona. Ova 30-godišnjakinja shvata da su njena deca još uvek mala, pa se stara da znaju da štede za nešto što žele kako je bi celokupno iskustvo dobijanja nečega bilo zanimljivije.

Radna sveska koja je za njih kreirana podeljena je na šest delova: zarada, štednja, trošenje, davanje, ulaganje i troškovi.

@samanthabirdshiloh We increased the boys allowance to accommodate them paying “mock” bills. I want them to have a sense of responsibility and learn how to manage expenses in a safe environment now! #budgeting #finacialfreedom #parenting #kidstiktok #kidsoftiktok #kidspersonalfinance #financetiktok #moneytips #debtpayoff #debtfree #debtfreejourney #debtfreecommunity #investingforkids #investing #personalfinancetips #moneymindset #moneymanifestation ♬ original sound - Samantha Bird

Ona je postavila video na "TikTok" koji pokazuje njenu tehniku roditeljstva. Više od pet miliona puta je pregledan i pregledi sve više rastu, a mnogi roditelji su prihvatili savete i dele svoja slična iskustva. Naravno, tu ima i onih kojima je ovaj slučaj totalno bizaran.

Neki roditelji su se oglasili u komentarima, a povremeno i u njenim privatnim porukama, da joj daju do znanja da to što radi nije u redu i trebalo bi da dozvoli svojoj deci da budu deca.

Samanta se u komentarima našalila da njena deca neće biti izbačena ako ne plate stanarinu mesec dana.

- Moj suprug i ja smo završili u velikim dugovima i finasijski nismo dobro stajali. Bile su nam potrebne godine da sredimo život i da se iskopamo iz rupe u kojoj smo bili. Zbog ovog iskustva, stvarno sam želela da moja deca to izbegnu, što je više moguće. Mnogo mi je roditelja govorilo da će to pokušati sa svojom decom ili da bi želeli da su ih njihovi roditelji naučili sličnim stvarima - odgovorila je Samanta kritičarima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Koje su posledice kažnjavanja dece i zašto ne treba primenjivati ignorisanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica