• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mama rešila da svoju decu u vrtić šalje u čistoj odeći, ali sa flekama: Komentari su raznoliki

Vreme čitanja: oko 2 min.

Flekava odeća nije isto što i prljava - jasna je mama

  • 0

Kada su u pitanju mala deca, nemoguće je da računate na to da se ta bela košulja i roze haljinica sa tilom neće uprljati ili iscepati kada ih pošaljete na rođendan u igraonicu, na primer. Toj odeći, nakon što se opere, ništa neće faliti - pa zašto se onda više nikada ne bi nosila - u vrtiću, gde se takođe prljaju svakodnevno?

Upravo na ovu sveprisutnu situaciju u svim porodicama jedna mama htela je da skrene pažnju.

"Ovo je vaš podsetnik da je u redu da šaljete svoju decu u školu u čistoj odeći sa flekama", rekla je mama Marla Branjan u viralnom "TikTok" video-snimku.

Pokazujući pantalone svoje devojčice, ona dodaje: "Imam dete od tri i po godine. Ona ide u predškolsku ustanovu. Uprljala je ove pantalone dok je bila u predškolskoj ustanovi. Zašto je ne bih poslala u školu u umrljanoj odeći koju je umrljala u školi?", obrazlaže majka.

Deca će u vrtiću jesti, igrati se vodenim bojama, plastelinom, bojicama, temperama, napolju - neretko i u blatu, pa da li su zaista nove najlepše helanke pravi izbor za period koje će dete provesti u vrtiću? Marla hoće da skrene pažnju na to da su bušne pantalone ili majica koja ima izbledelu fleku sasvim okej izbor odeće za dan koji će dete provesti u aktivnostima, naravno, podrazumevajući da je ta odeća oprana.

@marla_branyan I think most preschool teachers and daycare providers would actually prefer kids NOT be in their nicest/name brand clothes bc it takes some pressure off the teachers/providers to help keep those clothes as clean as possible. Kids need freedom to be messy and dirty, and that preschool and daycare age is a great opportunity for that. #daycare #preschool #parentsoftoddlers #toddlersoftiktok #parents #parentsofpreschoolers #parentsoftiktok #daycareprovider #daycarelife #daycareworker #preschoolteacher #preschoolmom ♬ original sound - ᗰ ᗩ ᖇ ᒪ ᗩ 🔆

- Mislim da bi većina vaspitačica i učiteljica zapravo više volela da deca NE budu u svojoj najlepšoj odeći/odeći poznatih marki, jer to stvara određeni pritisak da tu odeću održe što je moguće više čištom. Deci je potrebna sloboda da budu neuredna i prljava - kaže majka.

U komentarima je naišla na istomišljenike, ali se nisu svi složili, pa su na sve to počeli i da je kritikuju da je prljava i aljkava.

"Ja sam vaspitačica - cenimo roditelje koji su im dopustili da budu neuredni" napisala je jedna korisnica društvene mreže.

"Ja sam direktorka centra za rano detinjstvo i puno je bolje kad deca dođu u odeći za igru! Oni jedu! Oni slikaju", napisala je druga.

Jedna je mama podelila svoje iskustvo: "Odabir škole koja nije modna revija bila je moja najbolja odluka. Neka budu deca i neka se prljaju".

"Neodgovorno je nastaviti kupovati novo i preterano trošiti", skreće pažnju jedna mama.

Ipak, jedna je mama dovela u pitanje sve ovo svojim komentarom i stavom: "Idete li na posao u čistoj odeći sa flekama?".

S njom se složila i još jedna: "Nošenje čiste odeće odražava vlastitu vrednost i disciplinu, pokazujući da osoba ceni ličnu higijenu i poštuje sebe i druge. Podiže samopouzdanje i raspoloženje, pridonoseći pozitivnoj slici o sebi i načinu razmišljanja".

No, mama koja je objavila video, skočila je u odbranu svojim stavom: "Flekava odeća NIJE = prljava. Flekava odeća ne znači da niste čisti. Mislite li u ostatku svog komentara na odrasle ili decu?".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako neusaglašenost roditelja u vaspitanju utiče na dete

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica