• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Tata je optužio mamu da ga je varala jer ja ne ličim na njega": Posle godina agonije otkrivena istina

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Posle decenija "govorkanja" došlo se do bolnog saznanja

  • 0
Beba i mama Foto: Shutterstock

Aljona Romanova (42) iz Rusije je oduvek slušala priče u porodici da je njena mama varala njenog oca posle priča komšiluka da Aljona uopšte ne liči na oca niti ima nešto na njega.

U jednom trenutku rešili su da stanu na kraj pričama i počeli da istražuju o čemu se tu radi. Konačno, posle nekoliko godina agonije i određenih analiza, ispostavilo se da su je odgajali pogrešni ljudi, odnosno da oni nisu bili Aljonini biološki roditelji, piše "The Sun".

Ovo otkriće je svima slomilo srce jer su decenijama mislili da su, naravno, prava porodica, ali im je sve to oduzeto nakon što su 1982. godine u sovjetskoj bolnici - zamenili bebe.

Aljona kaže da se njena majka čitavog života susretala sa raznim ismejavanjima zbog tih priča, pa čak ju je napadao i Aljonin otac da se "švalerisala" okolo.

Iako žive u delu Rusije poznat i kao planinsko sibirska republika Tuva, mestu koje se graniči sa Mongolijom i koja ima izrazito azijske karakterisitke, Aljonini roditelji potiču od slovenskog naroda. Naime, nju su odgajali Valentina Baulina i Vasilij Bajmurzin koji su biološki roditelji Gulsine, bebe zamenute po rođenju.

- Ogovaranje komšije mi je baš smetalo. Znala sam da je moja mama koja me je vaspitala i odgajila jedna poštena i pristojna žena - rekla je Aljona koja kaže da su je glasine naterale da se pokrene i konačno razreše dilemu.

S druge strane, prava ćerka Valentine i Vasilija, Gulsina Pokrovka, je u svojoj porodici bila jedna od retkih koja je imala svetlu kosu u odnosu na ostatak porodice. I Gulsina se osećala izopšteno od porodice ali i osećaja "ukradenosti".

Bebe porodilište Foto: Shutterstock

Šta se zapravo desilo?

Poslednjih nekoliko godina poznata je priča da se u Rusiji dešava zamena beba i taj broj je godinama postao veći, što je šokiralo javnost. Cela ova priča je pokrenuta godinama ranije, kada su iz bolnice nazvali Aljoninog oca da mu kažu da u susednom selu postoji dete koje je "isto on".

On je to rekao ženi, koja je uzela Aljonu za ruku i odvela u istu bolnicu da im pokaže da imaju samo jednu ćerku. Međutim, to je još tada Aljoni uneo crva sumnje da je pokušala da uđe u trag na koju devojčicu su mislili ljudi u bolnici.

Kada su otkrili istinu, Aljona se pojavila na njihovim vratima, vrata joj je zalupila Gulsinina majka, odnosno Aljonina biološka majka.

- Kada sam došla da vidim devojčicu sa kojom su me zamenili, nisu me lepo dočekali već su mi zalupili vrata pred nosem. Žena je počela da viče na mene i nije mi verovala šta se zapravo desilo - kaže Aljona.

Međutim, Aljona je dodala Gulsinu na društvene mreže ali nisu mnogo komunicirale.

Godinama kasnije njih dve su naletele jedna na drugu u gradu koji je blizu selima gde su živele i tada su postale prijateljice. Onda je pao krut stav koji su imali pa su se na kraju i porodice upoznale.

- Bilo je očigledno da sam njihova, dosta smo ličili jedni na druge. U tom trenutku sam prestala da plašim. Boli me što nisam živela sa njima i što nismo živeli kao biološka porodica - rekla je Aljona.

unuka, deda, deka, zagrljaj Ilustracija:Foto: Shutterstock

Cela ova priča je došla i do televizije koja se zainteresovala za ovaj slučaj. Aljona je tom prilikom rekla da su svi povređeni, da je porodica koja ju je odgajila teško to podnela, ali da je ipak srećna jer je uspela da se izbori do kraja i pokaže istinu.

Trebalo joj je vremena da se navikne na biološku majku za koju zna da joj je majka, ali joj je u isto vreme i stranac i tu situaciju nije mogla da objasni. Sličnog mišljenja je i njena ne-biološka majka koja kaže da "sad ima dve ćerke, ali da joj je Aljona bliža jer ju je odgajila". Što se kaže: "Nije majka koja te je rodila, već ona koja te je odgajila".

Obe porodice su angažovale advokate kako bi tužili bolnicu za slučaj koji ima se desio. Glavni lekar kao i cela bolnica je izjavila duboko žaljenje zbog toga što se desilo govoreći da "zamena deca u porodilištu teška, gotovo nemoguća".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Porodilište u Pasjanu jedino seosko porodilište u Evropi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica