• 2

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Suprug želi drugo dete, a ja našeg prvog sina ne mogu da podnesem": Teške reči mame zabrinule internet

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ovo je vapaj za pomoć", navode u komentarima

  • 2
Umorna majka Foto: Shutterstock

Početak porodičnog života zaista menja svakodnevicu iz korena, naročito kada se bračni partneri ostvare kao roditelji. Priznaćemo, nije sve idilično kao što je bila zamisao, ali svakako ćemo sve što dolazi sa porodičnim životom i bebom nazvati "slatkim" mukama.

No, jedna mama se oglasila anonimno na društvenoj mreži "Redit" i otvorila dušu o problemu koji joj već neko vreme ne da mira.

O sebi je otkrila da ima 36 godina i supruga sa kojim ima četvorogodišnjeg sina. Međutim, dosadašnje godine majčinstva opisala je kao "najmučnije i nanesrećnije" koje je ikada imala. Kako navodi, sve joj se nakupilo onda kada joj je suprug otkrio da želi još jedno dete.

Da bi približila situaciju čitaocima njene ispovesti, opisala je kako doživljava njenu situaciju. Grubim rečima navela je kako "ne može da podnese svog sina" i da joj užasno nervira, zbog čega ga više gleda kao dosadnog mlađeg brata nego kao sina.

- Kako da kažem svom mužu da apsolutno ne podnosim našeg sina? Nedavno mi je pomenuo da želi još jedno dete. Naše prvo dete ima četiri godine i polako ulazi u ono doba kada mu se radi šta god mu je volja. Već nekoliko meseci koristim tablete za kontracepciju, kako bih probala da naš intimni život vratimo na stare staze i vratimo naš odnos u normalu. Rekao mi je da prestanem sa lekovima, ali ja sam mu rekla da neću. Ne znam kako da mu kažem da su mi, iskreno govoreći, poslednje četiri godine bile najmučnije i najbolnije godine koje sam ikada doživela u životu - napisala je ona.

Dalje je navela svoje "žrtve" koje je podnela zbog porodice - naročito zbog sina, kako je naglasila.

- Morala sam da dam otkaz zbog sina, a društveni život mi je užasan od kako sam postala majka. Nemam vremena za sebe, ne mogu da uživam u odlasku do prodavnice a da ne brinem da li će da mu bude dosadno, pa da krene da "divlja" i plače ili da mi uopšteno bude smetnja. Uopšte ne volim da idem bilo gde sa njim, pa zbog toga većinu vremena provodim kod kuće. Svaki dan sa njim mi prolazi kao godina, više nemam želju da provodim vreme sa njim i ne osećam nikakvu pravu povezanost, osim što mi se čini kao da je dosadni mlađi brat, a ne sin.

Ovo mi je uništilo intimni život sa suprugom, a ne mogu mirno ni da spavam. Ne želim još jedno dete, ako to znači da ponovo moram da budem užasna majka. Kako da ga ubedim da nastavim sa tabletama i da me ostavi na miru? - upitala je ova vrlo nezadovoljna majka.

Ovo su zaista oštre i teške reči, a naročito je tužno čuti ih od nekoga ko je roditelj. Pratioci du u komentarima delom osuđivali ovu ženu, govoreći joj da "nije zaslužila da bude majka", dok su drugi želeli da joj pomognu.

- Nikada nisam imala veću želju da nekoga zagrlim. Ovde se ne radi o potencijalnom budućem detetu, ovde se radi o nepriznatoj krizi kroz koju prolazite - navodi jedan od više od 260 komentara.

Mnogi su ovoj ženi preporučili da ozbiljno shvati ovaj problem i ode na razgovor sa psihologom, jer je u pitanju budućnost i nje i njenog deteta i da ovo izgleda kao "vapaj za pomoć", prenosi "Mirror".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako neusaglašenost roditelja u vaspitanju utiče na dete

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Sale

    16. maj 2024. | 14:56

    Idi pa se leči, uveliko kasniš!

    Podelite komentar

  • Aleks

    22. maj 2024. | 06:49

    Zena je u pravu! Sve je tacno, samo ima zena koje taj nacin zivota vole, koje se prilagode i koje jedva cekaju da sve to prodje! Zasto pa svi moraju da uzivaju cuvajuci decu, ja imam dva, izsklovana i vaspitana. Ali je bilo tesko, nemoj da se lazemo! Rob si celog zivota.

    Podelite komentar