• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nećemo proslaviti sinov osmi rođendan, nije zaslužio

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li zadržati jasan stav ili popustiti?

  • 2
Tužan dečak slavi rođendan Foto: Shutterstock

Društvene mreže počele su da neplanirano formiraju nezvanične zajednice u kojima ljudi dele svoja iskustva vezana za hranu, ljubav, stresove ili čak roditeljstvo. Tako je i jedna mama, koja svoj identitet nije otkrila čitaocima na "Reditu", podelila je svoje nedavno, nezgodno iskustvo i zatražila savet drugih.

- Moj sin ovog vikenda puni osam godina i imamo žurku zakazanu za nedelju popodne, koju nećemo proslaviti jer nije zaslužio. Juče su nas iz njegove škole obavestili da je drugom detetu povukao pantalone i donji veš. Naravno da nismo bili najsrećniji ovim incidentom, objasnili smo mu kako je to pogrešno i kaznili ga oduzimanjem telefona i kompjutera.

Jutros me je nazvao njegov direktor i rekao mi kako je napao dečaka na odmoru pre početka škole, gurnuo ga na zemlju i udario ga. Dete je istraumirano. Apsolutno sam van sebe. Naravno, stići će na red mnogo drugih kazni, uključujući i pismo izvinjenja.

Oduzećemo svu elektroniku, nema igranja sa drugarima kod kuće, vikendom će ići i sa ocem na posao, pa rano na spavanje. Takođe tražim dobrog pedagoga ili psihologa za njega.

Ovo je očigledno prilično velika stvar, pa tražim vaše mišljenje i savete: Da li da otkažem njegovu rođendansku zabavu? - napisala je ova mama.

Komentari su bili razni: dok su jedni ubeđeni da je postupila kako treba i da je sasvim u redu da otkaže proslavu rođendana, drugi su savetovali da održi zabavu, ali da se pozabavi više onim što je uzrokovalo takvo iznenadno ponašanje.

Šta vi mislite?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Human gest mlade devojke: Igraonicu ustupa deci čiji roditelji ne mogu da plate proslavu rođendana

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Snezana

    26. maj 2024. | 20:23

    Šta je izazvalo agresivno ponašanje vašeg deteta ? Mislim da nikada nije uzrok u detetu već u nama ? Da li će razumeti vaše kazne ili će to proizvesti još agresivnije ponašanje ? Posavetujte se sa nekim stručnim a ne na forumima .

    Podelite komentar

  • Strelac2011

    27. maj 2024. | 14:20

    Mislim da dete od 8 godina itekako može da razume koncept dobrog i lošeg ponašanja, kao i razloge zbog kojeg je dobilo kaznu. Treba sesti sa njim i mirnim tonom objasniti zašto njegovo takvo ponašanje nije u redu i zašto kao posledicu ima otkazivanje rođendana. Mislim da to nije drakonska kazna jer je možda korisnije da jedna proslava bude otkazana a da on zapamti da svako loše ponašanje ima posledice. Život je pun mnogo gorih situacija koje mogu da ga zadese kada odraste i zato od malih nogu mora da zna da mora kontrolisati svoje ponašanje. Podržavam sve što je ova majka uradila uključujući i otkazivanje zabave. Mislim da treba to da uradi da se mali nauči pameti.

    Podelite komentar