• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Megan Markl je u misiji da istraži svoje korene do kraja: Tamnoputa vojvotkinja već je obišla Maltu i Nigeriju

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vojvotkinja od Saseksa je oduvek javno pričala o svom "mešovitom" nasleđu, uključujući njene veze sa Nigerijom i Velikom Britanijom, ali takođe ima porodične korene na Malti koje je istražila 2015. godine

  • 0
Megan Markl Malta koreni Foto-montaža: Profimedia/MEGA/The Mega Agency/Kurt Arrigo

Tamnoputa vojvotkinja od Saseksa  Megan Markl, često voli da ističe svoje genetsko poreklo.

Ova američko-britanska glumica i supruga princa Harija, dosledna je u tome da otkrije do kraja svoje "porodično nasleđe", pa se tako često upušta u putovanja i avanture tokom svojih istraživanja, što ju je svojevremeno 2015 godine odvelo i na - Maltu.

U potrazi za svojim evropskim poreklom, bivša glumica iz Suitsa, pisala je za magazin El o svojoj praprababi o tome kako je godinu dana pre nego što se veruje da su Megan i princ Hari uopšte započeli svoju romansu, "zaronila" u svoje porodično stablo i otkrivanje o istine o svojoj "mešanoj rasi".

Meganina pra-prabaka Meri Bird rođena je na Malti sredinom 19. veka. Bila je ćerka Tomasa Birda, koji je bio redov 22. (Češirskog) puka, koji je u garnizonu na Malti (koja je tada bila britanska kolonija) živeo sa svojom ženom Irkinjom. Tragom tog saznanja i Megan je otišla na Maltu da istraži sve o svojoj prabaki.

Kako se od ranije zna, a što je bilo i izvor mnogih previranja iza kulisa na britanskom dvoru, vojvotkinjino porodično genetsko nasleđe je 43 procenta iz Nigerije. Megan i Hari o tome otvoreno govore, a neretko i šale na taj račun.

Ranije ovog meseca su čak i završili trodnevno putovanje u Nigeriji, najverovatnije na putu Meganinog otkrivanja korena. Međutim, uprkos tome što su se vojvotkinja i vojvoda od Saseksa povukli iz kraljevskog života 2020. godine, njihovo nedavno pojavljivanje u Africi mnogi su uporedili sa kraljevskom turnejom, uključivši na listu i njihovo putovanje u Australiju i na Novi Zeland.

Čak, više, drugog dana u Nigeriji, gde je prvi put bila u poseti sa princom Harijem da promoviše mentalno zdravlje ranjenih vojnika i mladih devojaka, Megan je pozdravila Nigeriju kao svoju zemlju.

- Otvara mi je oči sve što više saznajem o svom nasleđu. Nikada za milion godina ne bih to razumela toliko koliko mogu sada - rekla je tom prilikom, kako prenosi "Mirror".

Takođe se čini da će i u budućnosti biti sličnih putovanja za Harija i Megan, jer su u poruci u kojoj se zahvaljuju narodu Nigerije nakon povratka kući svoju poslednju avantruru opisali kao "prvo od mnogih putovanja".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kejt Midlton ili Megan Markl: Žene iznenadile svojim izborom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica