• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mlada na klackalici između dve odluke do kojih joj je stalo: Ono što je izabrala slomilo je srce njenom tati

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mlada je odlučila da odbaci ulogu svog oca na njenom predstojećem venčanju, jer postoji neko drugi u njenom životu ko zaslužuje tu čast da je izvede pred mladoženju

  • 0
Uplakana tužna mlada Foto: Shutterstock

Nije uvek lako izabrati koga ćete pozvati i uključiti u različite uloge na svom venčanju.

Ako ste ikada imali priliku da planirate venčanje, onda sigurno znate koliko je teško odlučiti ko će gde da sedi, koju tortu ili cveće izabrati, šta je sa muzikom i posuženjem, a da ne govorimo o važnim stvarima ko je dobar izbor za kuma i kumu. U zapadnim zemljama imaju i jedan dodatni problem - izvođenje mlade pred oltar.

Za mnoge neveste, izbor ko će ih odvesti do mladoženje je velika stvar i ne tako laka odluka, a tradicionalno tu ulogu ima otac.

Međutim, jedna mlada je odlučila da njen tata ne bude onaj koji će da je "preda" na dan venčanja, jer ne veruje da on zaslužuje tu "čast". Žena je objasnila da je već imala "komplikovanu" vezu sa svojim ocem i odlučila je da zamoli mamu koja joj je bila "stalna podrška" u životu da je isprati do mladoženje. 

Venčanje, mlada, majka Foto: Shutterstock

Problem je nastao,kako buduća mlada navodi u svom postu na Redditu, što je ovu svoju odluku prenela ocu tek nakon što joj je on izrazio svoje uzbuđenje što će je "predati" na venčanju. A zbog njene odluke, navodno, ostao je "slomljenog srca".

- Udajem se za dva meseca. Moj odnos sa ocem je oduvek bio komplikovan. Roditelji su mi se razveli kada sam imala 10 godina i moj otac nije bio mnogo uz mene posle toga. Zasnovao je novu porodicu i osećala sam se kao da nisam više bila prioritet u njegovom životu, dok me je uglavnom odgajala mama - objasnila je svoju stranu ova mlada žena, prenosi "Mirror": - Kako se bliži dan mog venčanja, moj otac je izrazio uzbuđenje što će da me preda na venčanju. Tu su se stvari zakomplikovale. Moja mama mi je bila stalna podrška i uvek sam zamišljala nju kako me vodi niz prolaz. Ona je bila tu u svakom važnom trenutku dok je tata uglavnom bio odsutan.

Kako dalje objašnjava jasno je dala do znanja ocu kako se oseća.

- Objasnila sam mu da želim da me mama isprati niz prolaz jer je ona ta koja je uvek bila tu uz mene. Njemu se zbog toga slomilo srce i optužio me da ga kažnjava za prošlost. Rekao je da je mislio da smo sve to već prevazišli - prepričava buduća mlada.

Čak su joj i braća i sestre rekli da je "previše oštra" prema ocu i da bi trebalo da mu dozvoli da je odvede do olatara, jer će to, navodno da im pomogne da se njihov odnos popravi. I ova mlada sada sedi na klackalici između odluke u kojoj želi da oda čast svojoj mami koja je to zaslužila i ne ćeli da povredi tatu, sa kojim pokušava da stabilizuje narušene odnose.

Međutim, njeni pratioci na ovom forumu su je iznenadili sa svojim komentarima. Naime velika većina joj je poručila da je njena prvobitna odluka ispravna i da je u redu da nagradi mamu što ju je podržavala, i da to ne znači da time "kažnjava" oca.

- Vi ne kažnjavate svog oca, već nagrađujete svoju majku. Zašto ona ne bi dobila svoj trenutak? - napisala je jedna forumašica, dok je druga osoba dodala: - Tvoje venčanje je tvoj izbor. Osim toga, on nije bio tu za tebe kao roditelj, pa zašto bi imao čast da te isprati?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: ANKETA: Da li verujete u jednaskost žena i muškaraca u Srbiji

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica