• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Internet u zamenu za obavljanje kućnih poslova? Mama ucenila decu i podstakla debatu na mrežama

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sistem ucene ili sistem nagrade i motivacije?

  • 0
Bezbednost dece na internetu, internet, dete Foto: Pixabay

Kada govorimo o vaspitanju i discpilinovanju deteta, psihologija prepoznaje dve vrste socijalizacije: primarnu i sekundarnu. Primarna je ona koju stičemo kod kuće, a zavisi naravno od naših roditelja. U današnje vreme postoji mnogo različitih vrsta roditeljstva, ali ako ćemo se držati starog narodskog obrasca, roditelji se dele na "stroge" i "popustljive". No, obe grupe uglavnom "muče muku" kada su u pitanju kućni poslovi, neko više, neko manje.

Jedna mama sa naših prostora naišla je na kreativnu ideju - internet u zamenu za čistu kuhinju. Naime, deca moraju da joj pošalju fotografiju čiste kuhinje kako bi dobila pristup internetu, odnosno vaj-faju (imaju mobilne podatke koji su ograničeni, te ne mogu da ih troše na igrice i filmove).

Da bi izbegla smicalice, kao dodatan uslov, ova mama je navela da deca takođe moraju da slikaju i tetrapak mleka na kom je uvek naznačen rok trajanja, te samim tim ne mogu da recikliraju stare fotografije.

Korisnici na društvenim mrežama bili su podeljenog mišljenja, a šta vi mislite da li je ucena zdrav sistem ili je to samo sistem nagrade i motivacije u vreme kada deca i ovako provode previše vremena na društvenim mrežama? Pišite nam u komentarima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Konferencija "Kragujevac- Grad po meri svake porodice": Važnost roditeljstva kao stuba celog društva

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica