• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Omladina u Čačku kroz EKO-FEST obeležila Svetski dan zaštite životne sredine: Spremni od malih nogu

E. O.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Manifestacija je okupila zainteresovane mališane

  • 0
Deca na manifestaciji EKO-FEST Foto: RINA

Tradicionalnom manifestacijom "EKO-FEST" obeležen je Svetski dan zaštite životne sredine u Čačku. Glavna dešavanja održana su u Parku znanja, gde su deca i mladi kroz različite aktivnosti učili o važnosti očuvanja prirode.

Ovaj ekološki festival okupio je veliki broj dece predškolskog uzrasta, osnovaca i srednjoškolaca, koji su učestvovali u radionicama, recitacijama, eksperimentima i drugim kreativnim aktivnostima.

- Učešće mladih generacija ukazuje na svetlu budućnost i njihovu spremnost da se angažuju u zaštiti životne sredine. Ovo je idealna prilika da se još jednom na današnji dan podsetimo koliko je važna zaštita planete i očuvanje prirodnih resursa za buduće generacije. Grad Čačak kontinuirano sprovodi aktivnosti edukativnog karaktera iz oblasti ekologije. Za "EKO-FEST" izdvojeno je 500.000 dinara iz gradskog budžeta, jer verujemo da su sve edukativne aktivnosti investicija u budućnost - izjavila je pomoćnica gradonačelnika Marjana Petronijević koja je ovom prilikom istakla i ostala ulaganja i projekte koje sprovodi lokalna samouprava u cilju zaštite životne sredine.

U prostorijama Centra za stručno usavršavanje, jednog od organizatora manifestacije, održan je Kviz znanja koji je dodatno podstakao učenike da pokažu svoje znanje o ekologiji. CSU u saradnji sa školama i Gradom Čačkom kao pokroviteljem, pripremio je bogat program koji je uključivao radionice, izložbe, likovni konkurs i predstave.

Deca na manifestaciji EKO-FEST Foto: RINA

Slogan ovogodišnjeg EKO-FESTA, "Kreiraj zdravo okruženje - zelenilom do čistijeg vazduha", naglašava značaj ozelenjavanja i čistog vazduha za zdrav život.

- U okviru Programa zaštite životne sredine tokom godine mi organizujemo niz aktivnosti kao što su ekološka predavanja, radionice, pošumljavanja, čišćenja pojedinih delova grada, kao i izleti. Cilj nam je da ovakvim radionicama putem interakcije kod dece razvijamo pozitivne stavove prema zaštiti životne sredine - istakla je direktorka Centra za stručno usavršavanje Tanja Aćimović.

Za učesnike "EKO-FEST-a" pripremljeni su i prigodni pokloni i nagrade, a najuspešnije mlade ekologe očekuje nagradni izlet.

(Ona.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sanja iz Valjeva oslikava tanjire, koji su stigli i do Indije i Amerike

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica