• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Venčanje o kom se priča: Ženi se najpoželjniji Britanac, jedan detalj podseća na princezu Dajanu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je zanimljiv dan za građane Velike Britanije

  • 0
Vojvoda od Vestimnstera, Olivija Henson, Hju Grosvenor Foto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Danas se u Velikoj Britaniji održava spektakularno venčanje. Vojvoda od Vestminstera Hju Grosvenor, bilioner, ženi se Olivijom Henson. Već nedeljama i mesecima se priča o ovom venčanju, za koje mnogi kažu će obeležiti ovu godinu.

Cela "fešta" traje od 11 časova, kada su počele zvanice da se okupljaju ispred katedrale u Česteru. Prvo je stigao mladoženja, a potom i mlada i to u automobilu marke "bentli" iz 1930. godine. Mlada je mahnula okupljenima pre nego što je kročila u katedralu. Posle završenog dela u crkvi, mladenci su se sa gostima premestili na imanje Iton, gde će biti upriličeno slavlje, baš tamo gde supružnici i žive.

Ono što je interesantno jeste da je samo jedan član kraljevske porodice prisutan na ceremoniji - princ Vilijam, dok Hari nije pozvan.

Princ Vilijam je došao sam, s obzirom na to da se njegova supruga princeza Kejt leči od raka. Vilijam je stigao i nije pozdravio okupljen narod koji je došao da isprati ceremoniju, već je odmah ušao u katedralu.

Među okupljenom masom našla se i jedna gospođa koja je stala u prvi red, što joj je omogućilo da bude zapažena. Zašto?

torba princeza Dajana, princeza Dajana Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Zato što je sa sobom kao aksesoar nosila torbu sa likom princeze Dajane. To je i dalje dokaz da je ljudi ne zaboravljaju, da je bila princeza naroda i da je se po dobru sećaju.

Mlada je u centru pažnje

Zadivljujuća venčanica Olivije Henson je zaista nešto posebno iz nekoliko razloga.

Venčana haljina boje slonovače je sadržala po sebi cvetne motive, dok je ivica haljine bila ukrašena velom venčanice njene prabake iz 1880. godine, piše "Independent".

Venčanicu je dizajnirala londonska dizajnerka Ema Viktorija Pein. Bidermajer je napravljen od cveća ubranog iz bašte porodične kuće u Itonu, a tijara je napravljena od Faberžeovog lista mirte iz 1906. godine.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kraljevsko venčanje princa Harija i Megan Markl

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica