• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako reagovati ukoliko vam se ne dopada ćerkin izbor dečka? Pozovite ga na večeru!

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne stvarajte utisak ispitivanja

  • 0
svekrva, zet, ćerka i zet, ćerka, smeh, porodica Foto: Shutterstock/El Nariz

Priznajte, ako imate ćerku, razmišljali ste o danu kada će početi da izlazi sa momcima. Kakav strahotan momenat! Mali deo nas se plaši da će pronaći dobrog muškarca, odseliti se i prerano udati. Ali mnogo veći deo je uplašen da će naša mezimica odabrati onog pogrešnog.

A evo i šta kažu psiholozi, postoji li način da se nosite sa ovom situacijom?

1. Smirite se

Vaša sposobnost da mirno odgovorite na status veze vaše ćerke može da napravi razliku. Kada vaša ćerka izlazi sa "pogrešnim" momkom, imaćete jaka osećanja, ali budite samosvesni i trudite se da reagujete racionalno. Pretnje i preterane reakcije će verovatno samo odgurnuti vašu ćerku od porodice u trenutku kada je to poslednja stvar koju želite.

2. Pozovite ga na večeru

Neka vaša ćerka pozove svog dečka da provede određeno vreme sa vama. Uvek je dobro kada je vaše dete pod vašim krovom, a ne negde drugde. Plus, na ovaj način ona će moći da vidi kako njen dečko komunicira sa vama i porodicom. Primetiće kako on reaguje na odrasle i decu u kući, a to će joj pomoći da oblikuje utisak o njemu.

3. Razgovarajte 

Važno je da sednete i razgovarate sa svojom ćerkom o njenom dečku. Izađite, bilo u šetnju ili na šoljicu kafe, da biste bili sigurni da joj to ne izgleda kao ispitivanje. Saznajte šta joj se sviđa kod njega. Ako ste zabrinuti da vaša ćerka izlazi sa pogrešnim momkom, recite joj šta vas brine.

Majka ćerka razgovor Foto: Shutterstock

4. Okružite je dobrim primerima

Ponudite svojoj ćerki primer kako bi muškost i prava ljubav trebalo da izgledaju. Ona to vidi u tome kako se vaš muž ponaša prema vama, u tome kako se ponaša prema njoj i u drugim muškarcima koji su u njenom životu.

Ako je okružena kvalitetnim muškarcima, onda kada vaša ćerka izlazi sa pogrešnim momkom, brzo će videti da on nije pravi, prenosi "allprodad".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Konferencija "Kragujevac- Grad po meri svake porodice": Važnost roditeljstva kao stuba celog društva

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica