• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

56 godina nije znao šta se dogodilo sa njegovim roditeljima: Konačno je otkrio istinu i ostao zapanjen

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve što je imao od svojih rođenih roditelja bilo je pismo u kojem mu je rečeno da je rođen iz ljubavi, ali nisu mogli da ga podrže kada se rodio

  • 0
Stariji čovek i sin Foto: Shutterstock

Sin jednog čoveka, ispričao je neobičnu sudbinu svog oca i neverovatnu igru sudbine koja je razrešena nakon skoro punih šest decenija.

Naime, njegov otac je usvojen po rođenju i odgajan u istočnoj Kanadi u porodici u kojoj je bio mnogo voljen, zbog čega nikada nije osetio potrebu da potraži svoje biološke roditelje. Međutim, sve to se promenilo jednog Božića kada je dobio DNK test za poklon, kako bi saznao više o svom poreklu, a ne o njegovoj krvnoj liniji.

- Sve što je imao od svojih rođenih roditelja bilo je pismo u kojem mu je rečeno da je rođen iz ljubavi, ali nisu mogli da ga podrže kada se rodio - napisao je čovekov 22-godišnji sin anonimno na "Redditu": - Moja sestra je odlučila da mu napravi genetski test za Božić, kako bi otkrili koje smo nacionalnosti, a pomisao da pronađemo njegove roditelje nije nam ni pala na pamet. Na kraju, kada smo dobili njegove rezultate, svi smo ostali iznenađeni kada smo pronašli imena dvoje ljudi sa savršenim genetskim podudaranjem sa mojim ocem.

Nakon što mu je po prvi put predstavljena opcija da može da se obrati biološkim roditeljima, odlučio je da im napiše imejl i mirno je čekao njihov odgovor.

- Skoro odmah, njegov biološki tata, koga ću zvati Džim (nije njegovo pravo ime), se odazvao! Rekao je kako je uzbuđen i srećan što je našao mog tatu i kako ga je toliko dugo tražio - napisao je ovaj mladić i dodao: - Moj tata, koji je obično emocionalno uzdržan čovek, bio je sklupčan na kauču i cerekao kao dete kada je prvi put slao poruku Džimu. Još uvek sam bio u šoku od novosti, ali sam bio toliko srećan što vidim tatu srećnijeg nego kada je diplomirao. A onda je dobio poruku i od svoje biološke mame Debi.

My dad found his biological parents and it turns out they've been searching for him for 56 years byu/EyesNPies inTrueOffMyChest

Uskoro je saznao istinu o svom rođenju. Naime, Debin otac – njegov biološki deda – preselio se iz Australije u Kanadu tokom 1960-ih zbog posla. Porodica se na kraju preselila na Srednji zapad, gde je Debi upoznala Džima sa 17 godina.

- Bili su ljubav iz srednje škole i razmišljali su o braku nakon što će da diplomiraju, ali je onda Debi zatrudnela. Njen tata je bio besan i poslao ju je nazad u Kanadu da se porodi i dogovorio privatno usvajanje. Kada se porodila, uspela je da obavesti Džimu da je vraćena u Australiju. Nikada se više nisu videli za četrdeset godina.

I Debi i Džim su se na kraju venčali sa drugim ljudima. Dok Džimova žena nije mogla da ima decu nakon nesreće, Debi je rodila tri ćerke.

- Debi i Džim su se prvi put videli pre oko 12 godina, kada su se ponovo povezali na Fejsbuku i Debi je slučajno bila na putovanju na Zapadnoj obali Amerike.

U postu je objašnjeno da su Debi i Džim želeli da zadrže svoju bebu i da su je tražili godinama – ali i da je pokrajina u kojoj je njihovo dete odraslo "očigledno jedno od najtežih mesta na svetu za pronalaženje informacija o usvajanju". Roditelji su na kraju odustali sve dok genetski testovi nisu postali popularni.

- Džim je zamolio i Debi da uradi svaki test i on je uradio isto, pre otprilike pet godina, u nadi da će jednog dana i moj tata da uradi isto. Kada je primio poruku mog oca, odmah je napisao Debi: "Našao sam ga." - prepričava čovekov sin neverovatnu sudbinu svojih bioloških bake i deke.

Džim i njegova žena sada redovno održavaju kontakt sa njegovim biološkim sinom i njegovom porodicom, jedinim krvnim srodnicima koje par ima. Mladić koji je ispričao priću i njegov otac čak planiraju i da posete Džima, iako tek treba da naprave planove sa Debi jer ona još uvek živi u Australiji.

Za sada je porodica oduševljena saznanjem da imaju tri nove tetke i pet novih mlađih rođaka.

- Ne znam kako da završim ovo, još uvek sve obrađujem. Apsolutno je neverovatno što mi je porodica toliko porasla. Tako sam srećan zbog svog tate, zbog Džima i zbog Debi, i tako sam uzbuđena što ću ih bolje upoznati, nadam se da ću uskoro upoznati i svoje nove rođake - zaključio je u svom postu mladić.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zvaću mamu da proverim, to je sramota ne znati: Koje je bilo devojačko prezime vaše bake po majci?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica