• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Princ Hari primio nagradu iako su ga bojkotovali: Pustio suzu i spomenuo večnu vezu između majke i sina

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nagrada se dodeljuje pojedincima iz sveta sporta koji su dali značajan doprinos životima drugih

  • 0
Princ Hari Foto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Princ Hari, Vojvoda od Saseksa odlikovan je na nedavnoj dodeli nagrada ESPY 2024. u Los Anđelesu, a pridružila mu se i supruga Megan Markl, kao njegova najveća podrška na svakom koraku. Dvojac se družio sa sportskim zvezdama, uključujući Serenu Vilijams, koja je bila domaćin, a ono što je posebno skrenulo pažnju jeste prinčev govor.

Princ Hari je održao emotivan govor u kojem je pričao o večnoj vezi između majki i sinova, a čak je pustio i suzu dok je slušao bivše dobitnike nagrade.

Princ Hari je prihvatio nagradu Pet Tilman uprkos pozivima veterana da je odbije i iskoristio je svoj govor da oda počast majci poginulog vojnika i sportiste nakon što je ona rekla da je on previše "privilegovan" i da su drugi vojnici više zaslužni. Više od 76.000 ljudi potpisalo je peticiju tražeći da se ta odluka poništi.

Ipak, Hari se popeo na binu i prihvatio priznanje.

Princ Hari Foto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Želeo bih da odam priznanje porodici Tilman, a posebno gospođi Meri Tilman, Petovoj majci, njeno zalaganje za Pitovo nasleđe osećam duboko i lično i poštujem ga. Veza između majke i sina je večna i prevazilazi čak i najveće gubitke - rekao je princ Hari kada je započeo četvorominutni govor.

Nagrada se dodeljuje pojedincima iz sveta sporta koji su dali značajan doprinos životima drugih.

Vojvoda, koji se povukao sa kraljevskih dužnosti 2020. godine, dobio je priznanje za osnivanje "Invictus Games" pre jedne decenije kako bi podržao povređene i bolesne vojnike i njihove supruge, vojnike na aktivnoj dužnosti i veterane koji se suočavaju sa fizičkim i nevidljivim povredama.

Princ Hari Foto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Ipak, za mene je od velike važnosti da u svakoj prilici, posebno u noćima poput ove pred ljudima poput vas, ističem ove saveznike, sportiste i njihove neverovatne porodice na njihovim dostignućima, duhu i hrabrosti. Ovakvi trenuci nam pomažu da dođemo do onih kojima je Invictus najpotrebniji i smanjimo više od 20 veterana dnevno koji sebi oduzimaju živote samo u ovoj zemlji.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Prinčevi Vilijam i Hari prvi put zajedno u javnosti od raskola: Sa suprugama odali poštu kraljici

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica