• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Megan i Hari opet krše pravila i prekidaju tradiciju: Promenili deci prezime i sami im dali titule

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Arči i Lilibet nisu dobili titule u trenutku rođenja jer tada nisu bili unuci monarha. Nakon što je Čarls postao kralj 2022. godine, njih dvoje su postali unuci monarha, čime su promenili svoj status

  • 0
Megan Markl i princ Hari Foto: AP Photo/Sunday Alamba

Megan Markl i princ Hari ne prestaju da iznenađuju svojim postupcima koji se direktno kose sa vekovnom tradicijom britanske kraljevske porodice.

Najnovija odluka Megan i Harija danas je glavna tema svetskih medija.

Princ Hari i Megan Markl promenili su prezimena svoje dece. Princeza Lilibet i princ Arči su sada uzeli prezime Saseks, umesto Mauntbaten-Vindzora. Par je nedavno pokrenuo svoju novu veb-stranicu, sussex.com, gde su mnogi primetili ovu promenu.

Od 1960. prezime Mauntbaten-Vindzor je zvanično i odnosi se na sve potomke Elizabete II i princa Filipa po muškoj liniji.

Izvor je za "Tajms" rekao da je stvarnost koja stoji iza Harijeve i Meganine nove veb-stranice "veoma jednostavna - to je centar za posao koji obavljaju Saseksovi i odražava činjenicu da porodica, od kraljevog krunisanja, prvi put ima isto prezime."

Izvor je naveo da je ovo "velika stvar za svaku porodicu".

- To predstavlja njihovo ujedinjenje i to je trenutak ponosa - dodao je izvor.

Odluka Megan i Harija da koristi kraljevske titule svoje dece postala je pomalo iznenađujuća, a mnogi su ih optužili da se "hvale svojim vezama sa britanskom kraljevskom porodicom", preneo je "Mirror".

Kada otvorite veb-sajt, početna stranica pozdravlja korisnike na zvaničnom sajtu "Kancelarije princa Harija i Megan, vojvode i vojvotkinje od Saseksa". Osim toga, ima i poseban grb, posebno dizajniran za Megan. Veb-stranica takođe nudi detaljnu biografiju za svakog od njih, Harija i Megan, posebno.

Princ Hari živi u Kaliforniji sa suprugom Megan i njihovo dvoje dece, princom Arčijem i princezom Lilibet, piše u Harijevoj biografiji. Spominjanje njihove dece kao "princa" i "princeze" izazvalo je "iznenađenje", rekao je izvor za "Mirror".

Arči i Lilibet nisu dobili titule u trenutku rođenja jer tada nisu bili unuci monarha. Nakon što je Čarls postao kralj 2022. godine, njih dvoje su postali unuci monarha, čime su promenili svoj status.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: U Kensingtonu će živeti sećanje na nju: Prinčevi Vilijam i Hari otkrili statuu princeze Dajane

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica