• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zašto su brakovi Bogu važni: Otac Predrag Popović o važnosti venčanja u crkvi

O. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Verujte mi kad vam kažem da, ako to nađete, da ste našli parče raja na zemlji"

  • 0
Predrag Popovic Printskrin: Instagram/Predrag Popovic

Sigurno je svako od nas bar jednom prisustvovao venčanju u crkvi. Možda znate smisao i značenje svete tajne braka, a ako pak i niste uvideli važnost ovog čina, prenosimo vam objašnjenje koje je na svom "Instagram"profilu dao sveštenik Predrag Popović.

"Velika je stvar pred Bogom dati zavet. Nema svetijeg zaveta nego ga poloziti pred oltarom udvoje! A od svih moći najveća je ljubav. Ona ce jedina proći u Carstvo Božije. Vera ce prestati, nada ce se ispuniti a ljubav ce nastaviti da postoji. Naše postojanje na zemlji je izraz ljubavi i izjava dvoje bića. Dakle čovek je od rađanja svog već biće ljubavi.

Za života ce doći iskusenja da se to stanje zadrži i usavrši i tako sa tim radom na njivi zvanoj zivot izađemo pred Boga i sa Njim u večnost. Sklapaćemo veze ljubavi, ali ćemo ih i raskidati. Pogledajte duboko u svoje srce i videćete da nas je najvise bolelo raskidanje tih veza životnih. Onih prijateljskih do onih kad se neko preseli od nas u novi zivot. Preteško je, jer je čovek biće ljubavi i pati. I samo oni koji vole istinski mogu razumeti Boga kao roditelja.

Zato su brakovi Bogu važni. Jer su oni raj u malom i predvorije Carstva Budućeg. Samo se sa takvim čvrstim izjavama ljubavi a i ispunjenju tih zaveta dokazuje da smo uprkos svemu mi i dalje bića ljubavi.

Črobno je to, dragi moji, kad se čovek prepusti drugome u ljubavi, poverenju i slabosti. Kad se dve licnosti povezu i ispovedaju jedno drugome. Verujte mi kad vam kažem da, ako to nađete, da ste našli parče raja na zemlji.

Ostalo je usput i manje važno. Ako to imate, onda imate sve što je potrebno i bez čega se ne može niti sme.

Neka Gospod blagoslovi sve mladence i neka im da snage da istraju i blagoslova da napreduju."

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Voskarka Irena Nuhanović o svojim svećama koje izgledaju i mirišu kao najslađi kolači

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica