• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ilon Mask utučen: "Izgubio sam sina"; zakleo se da će uništiti "woke" zajednicu, koju krivi za sve

J. V.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

U intervjuu sa dr Džordanom Pitersonom Mask objasnio šta se desilo njegovom detetu i zašto je protiv

  • 0
Vivian Jenna Wilson, Xavier Musk Foto-kolaž: Tanjug/AP, SplashNews.com / Splash / Profimedia

Izvršni direktor "Tesle" i "SpaceX" Ilon Musk rekao je da je "prevaren" da da saglasnost da jedno od njegovo desetoro dece počne da uzima blokatore puberteta, kao i da nakon toga promeni pol.

Mask je celu situaciju izneo u intervjuu sa dr Džordanom Pitersonom, psihologom i autorom, nakon što je upitan o tome šta misli o lekarima koji sprovode procedure promene pola kod dece, praksu koju su i Mask i Peterson opisali kao "zlu".

Mask je rekao da mu je iskustvo sa njegovim detetom Ksavijerom, koje sada nosi ime Vivijan Džena Vilson, otvorilo oči za ono što je nazvao "virusom budnog uma", koji se od tada zakleo da će "uništiti".

- To se desilo jednom od mojih starijih dečaka, gde sam u suštini bio prevaren da potpišem dokumente. Ovo je bilo pre nego što sam shvatio šta se dešava. Kovid se dešavao, tako da je bilo mnogo konfuzije i rečeno mi je da bi Ksavijer mogao da izvrši samoubistvo ako to ne učini - požalio se Mask Pitersonu.

- To je bila laž od samog početka - ubacio se Piterson.

- Neverovatno zlo, i slažem se sa vama da ljudi koji ovo promovišu treba da idu u zatvor - odgovorio je Mask.

Mask je rekao da mu nije objašnjeno da su blokatori puberteta zapravo samo lekovi za sterilizaciju kada je dao pristanak da njegov sin bude podvrgnut lečenju.

- Izgubio sam sina, u suštini. Oni to zovu mrtvim imenom s razlogom - rekao je Mask aludirajući na ime koje je dao svom detetu po rođenju, koje se, nakon promene pola u trans zajednici naziva "mrtvim imenom".

- Razlog zašto se to zove "mrtvo ime" je taj što je moj sin mrtav. Moj sin Ksavijer je mrtav, ubio ga je "virus budnog uma" - nadovezao se Mask, koji ovde misli na celu "woke" zajednicu i vrednosti koje dele.

Pokazalo se da blokatori puberteta izazivaju dugoročne probleme sa plodnošću kod dečaka, zaključeno je ranije ove godine u studiji preprinta sa klinike Mejo. Studija je otkrila da uticaji blokatora puberteta mogu biti trajni, što osporava tvrdnje da se takvi efekti mogu preokrenuti.

Vivijan se deklarisala kao transrodna osoba u junu 2022. Otprilike u isto vreme, tada 18-godišnjakinja je podnela zahtev da promeni ime iz Ksavijer u Vivijan i uzme prezime svoje majke, ne želeći da je bilo šta povezuje sa ocem. Sada se zove Vivijen Džena Vilson.

Muskovo obećanje da će uništiti taj "virus", verovatno je inspirisalo njegovu odluku da premesti kalifornijski štab svoje firme "SpaceX" u Teksas, nakon što je guverner Gevin Njusom potpisao zakon koji će zabraniti školama da obaveštavaju roditelje ako njihovo dete koristi različite zamenice ili se indentifikuje sa drugim polom.

I dok pola javnosti podržava Maskovo stanovište i u potpunosti je saglasno sa tvrdnjama da ne sme da se dozvoli manipulacija dece koja još uvek nisu osvešćena, druga polovina kritikuje Maska "kako i dalje ne prihvata svoju ćerku, kako je naziva "mrtvim imenom" i kako o njoj govori u muškom rodu", implicirajući da je baš ovo Maskovo ponašanje razlog zašto ga se to dete i odreklo.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Odrekli se muškosti i "progledali": Ovi poznati su promenili pol i niko ne može da veruje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica