• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

5 stvari koje roditelji treba da rade svaki dan da bi dete bilo srećno: Četvrta je od presudnog značaja

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jako je važno na šta smo fokusirani kada je odnos u porodici u pitanju

  • 0
majka i dete, roditelj, dete, majka, smeh, porodica Foto: Unsplash/Gabe Pierce

Mi smo ogledalo našoj deci, oni su kao sunđeri koji upijaju sve što radimo i govorimo, pa zato ne bi trebalo da bude veći problem ako želite da "usadite" pozitivnu energiju u svoje dete.

Energija koju dete dobija kod kuće prenosi se tokom celog dana. Ona može poboljšati osećaj blagostanja vašeg deteta, smanjiti tugu i poboljšati komunikaciju, piše "Simply rooted family".

Kroz narednih pet saveta, vi to možete vrlo lako da postignete.

1. Unapredite sopstvenu energiju

Ukoliko ne osećate pozitivnu energiju, teško da ćete moći i na druge da je prenesete, posebno na najmlađe. Probajte da pojačate svoje raspoloženje uz malo lične nege ili pozitive. Ukoliko vam može pomoći, počnite da pišete dnevnik ljubavi i lepih reči.

2. Proverite svoj ton obraćanja

Primetićete promenu kod sebe kada ujutru detetu kažete "Vreme je za ustajanje" i "Dobro jutro, kako si spavao/la?". Da li želite da krenete danas od toga? Da, definitivno je to odgovor. Razbistrite glavu, nabacite osmeh na lice i promenite ton.

Sreća, roditelj, porodica, dete Foto: Shutterstock

3. Govorite na pozitivan način

Čak i ako dete u datom trenutku nije pored vas, to vas ne sputava da ostanete pozitivni i da šaljete dobru vibraciju ka drugima. Kada govorite loše o nekome ili nečemu, punite se negativnom energijom, zato samo pozitiva.

4. Smirite strasti kod kuće

Jako je važno da je situacija kod kuće mirna, da bi i dete bilo mirno. Postoje neke jedinstvene stvari koje vam mogu pomoći da dom bude udoban i smirujuća baza za porodicu. Očistite dom ili ubacite neke biljke u prostor.

5. Živite u trenutku

Prestanite da razmišljate o prošlosti, već se usredsredite na ono što vas čeka. Ne odvlačite pažnju od sadašnjosti boravkom na društvenim mrežama ili pozivima na telefonu. Umesto toga, povežite se sa decom, idite u šetnju ili se mazite uz omiljeni film.

Dete se oslanja na vas kako fizički tako i mentalno i više ste povezani nego što mislite. Usvojite ove savete i videćete promene.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sara je samohrana majka bliznakinja sa Daunovim sindromom: Njena porodična priča raznežuje sva srca

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica